21 Eylül 2024 Cumartesi

FHKC'den dünya halklarına: Filistin'le dayanışmayı büyütün!

Dünyanın her yerindeki Filistinlilere ve dünya halklarına seslenen Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), "Kitlesel olarak sokaklara çıkın, işgale karşı ayağa kalkın" dedi. 

Filistinli örgütlerin 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı Direnişinde yer alan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) açıklama yaparak, direniş sürecini değerlendirdi. 

7 Ekim'de başlayan direnişin, Filistin ulusal mücadelesinde niteliksel bir dönüm noktası olduğuna işaret etti. İsrail'in Gazze’deki vahşetine dikkat çekerek, tüm dünyaya, Filistin halkıyla dayanışma çağrısı yaptı.

Öncelikle Filistin halkını; kitlesel olarak sokaklara; işgale karşı ayağa kalkmaya çağıran FHKC, bu bakımdan Cuma günü olan bugünün önemli olduğunun altını çizdi. 

FHKC, Batı Şeria’da yaşayan halka da, Gazze’ye acil yardım konvoyları düzenleme çağrısı yaptı, "Öncelik tıbbi malzeme ve akaryakıta verilmelidir" dedi. 

İlerici, solcu Arap örgütlerine, dünya halklarına da seslenen FHKC, İsrail’e destek veren ülkelerin büyükelçilikleri önlerinde nöbet eylemi başlatılması önedisinde bulundu. İsrail’e her türlü anlaşmaların bozulması için baskı kurulması gerektiğini belirtti. İnsan hakları kurumlarını da İsrail'in işlediği insanlık suçlarını belgelemek için görevlerini yerine getirmeye çağırdı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden İsrail hakkında soruşturma başlatmasını isteyen FHKC, dünyaya "çifte standarda son verin" diye seslendi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Gazze çevresindeki yerleşim yerlerinde esir alınanlara ağıt yakan bu dünya onlarca yıldır, işgalcilerin gözaltı merkezlerinde çürüyen 7 bin Filistinli esiri görmedi mi? Bu dünya, sorunun kaynağının, topraklarımızın, kutsal mekanlarımızın işgali olduğunu görmüyor mu? 75 yıldır uygulanan bu politikalar ve çifte standart, daha fazla ateş ve kan getirecektir."