21 Eylül 2024 Cumartesi

FHKC'den Filistin halkına direniş çağrısı

Her Filistinliyi her sahada, sokakta her türlü araç ve silahla direnişe çağıran FHKC, "Muharebenin şanlı Ekim Savaşına denk gelen zamanlaması, Arap ve bölge halklarına, Siyonist düşmanla olan genel çatışmadaki konumlarını fark etmeleri için bir çağrıdır."

Hamas'ın sabah saatlerinde İsrail'e yönelik başlattığı Mescid-i Aksa Tufanı operasyonlarına ilişkin açıklama yapan, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin halkını her sokakta ve her alanda her türlü araç ile direnişe çağırdı.

FHKC, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Başta güvenlik mensupları olmak üzere silah taşıyan herkesi, Filistin halkının düşmanına karşı mücadelesine katılmaya ve bulundukları yerde mevzilenmeye çağırıyoruz. Filistin genelindeki kahraman halkımızı Mescid-i Aksa Tufanı mücadelesine aktif olarak katılmaya çağırıyoruz. Bu, çatışmanın niteliğinin yeniden sağlandığı, Arap ulusunun itibarının yeniden kazanıldığı, bu düşmana karşı stratejik zafer kazanmanın kapısını açan, geri dönüşün kapısını açarak Filistin ve bölgenin tarihinin yeniden çizildiği bir savaş günüdür. Muharebenin şanlı Ekim Savaşına denk gelen zamanlaması, Arap ve bölge halklarına, Siyonist düşmanla olan genel çatışmadaki konumlarını fark etmeleri için bir çağrıdır."