30 Eylül 2024 Pazartesi

Figen Yüksekdağ: Gezi sadece geçmişimiz değil, geleceğimizdir

Taksim Dayanışması'nın Gezi direnişinin 7. yılı etkinliğine mesaj gönderen HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Gezi sadece geçmişimiz değil, geleceğimizdir" diye belirtti.

Kocaeli Kandıra F Tipi Hapishanesi'nde tutuklu bulunan HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Gezi direnişinin 7. yılı nedeniyle Taksim Dayanışması'nın canlı yayın etkinlikleri için hapishaneden mesaj gönderdi.

Figen Yüksedağ'ın mesajı şöyle:

"Öncelikle, Gezi'de katledilen direnişçi şehitlerimizi saygı ve özlemle anmak isterim. Gezi'nin yaşamdaki, mücadeledeki ve hafızalarımızdaki yerinin hala taze olduğunu biliyoruz ve yaşıyoruz. İnsanlar Gezi'de ağacı, yaşamı, insanı, kadını, özgürlüğü, onuru savunmak için sokakları ve alanları özgürleştirdi. Dayanışmanın, direncin, coşkunun, hayal gücünün büyük ve görkemli bir örneğiydi Gezi.

"Bugün de Gezi'yi yaratan aynı değerlere çok ihtiyaç var. Bu değerlerin toplumun bağrında çok diri olarak yaşadığını da biliyoruz. Her an bir ağaçla, yaşamın bir filiziyle ve her yerde buluşabilir Gezi. Geçmişimiz değil bizim Gezi sadece, geleceğimizdir de bu yüzden. 7. yılında Gezi'ye selam olsun."