20 Eylül 2024 Cuma

Filistin destekçileri Brooklyn Müzesi'ni işgal etti

Siyonist İsrail'in Filistin halkına dönük soykırım saldırısına karşı dün Brooklyn'de düzenlenen yürüyüşün ardından Brooklyn Müzesi'ni işgal eden eylemciler, "Özgür Filistin, soykırıma yatırım yapmayı bırakın" pankartı astı. Eyleme saldıran polis çok sayıda kişiyi işkenceyle gözaltına aldı.

ABD'nin New York kentinde, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze ve Filistin'e destek için bir araya gelen eylemciler, Brooklyn Müzesi'nin önünde toplandı. Eylemciler, müzenin lobisini bir süreliğine işgal ederken, eylemcilere saldıran polis çok sayıda kişiyi işkenceyle gözaltına aldı.

Filistin halkına destek amacıyla dün yüzlerce kişinin katılımıyla Brooklyn'de yürüyüş düzenlendi. Bu esnada, bazı eylemciler Brooklyn Müzesi girişine gelerek güvenliğin engelleme çabalarına rağmen içeriye girdi.

'MÜZEYİ İŞGAL ET' ÇAĞRISI
Eylemciler müze binasına "Özgür Filistin, soykırıma yatırım yapmayı bırakın" pankartı astı. İsrail'le bağlantılı şirketlerle yatırımları ifşa eden, yatırım ve mali ilişkilerin çekilmesi için mücadele eden Within Our Lifetime (Bizim Yaşam Süremiz İçinde) platformu, "Gazze için Brooklyn Müzesi'ne akın etme ve Brooklyn Müzesi'ni işgal etme" çağrısı yaptı.

İŞKENCELİ POLİS SALDIRISI
Filistin destekçilerine saldıran polis, bir kadını yere fırlattıktan sonra yumruklayarak işkence yaptı. Elleri arkadan kelepçelenen bir erkeğin de yüzünün kanlar içinde kaldığı görüldü.