21 Eylül 2024 Cumartesi

'Filistin halkının yanındayız'

Filistin halkının direnişini selamlayan siyasi partiler ve devrimci partiler, Filistin halkının yanında olduğunu belirtti.

Siyonist İsrail'e karşı sabah saatlerinde başlayan Mescid-i Aksa Tufanı direnişi sürüyor. Siyasi partiler ve devrimci örgütler yaptıkları açıklamayla Filistin halkına destek verdi.

ESP: FİLİSTİN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞSUN
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP): "Filistin halkının direniş örgütlerinin işgalci-Siyonist İsrail'e karşı ortak olarak başlattığı Mescid-i Aksa Tufanı saldırısını selamlıyoruz. Öfkenizin ateşi işgalcileri, yerleşimcileri kavursun, hesapsız acı bugün İsrail'i bulsun, Filistin özgürlüğüne kavuşsun!"

ALINTERİ: FİLİSTİN HALKININ İSYAN ÇIĞLIĞINI SELAMLIYORUZ
Alınteri: "Filistin halkı direniş bayrağını yeniden açtı! Filistin'de direniş örgütleri, İsrail Siyonizm'inin imajını yerle bir eden Mescid-i Aksa Tufanı operasyonunu başlattı. Kürt halkının bölgede oynadığı devrimci rolü de Filistin halkının isyan çığlığını da selamlıyoruz."

TKP: FİLİSTİN DEVLETİ KURULMADAN 'BARIŞ' OLMAZ
Türkiye Komünist Partisi (TKP): "İsrail işgalden ve saldırganlıktan tamamen vazgeçmediği sürece Filistin halkının eylemleri meşrudur. Filistin devleti kurulmadan 'barış' olmaz. Filistin halkının yanındayız."

DEVRİM HAREKETİ: DİRENEN FİLİSTİN KAZANACAK
Devrim Hareketi: "Filistin halkının yanındayız. Bugün yaşananlar, İsrail tarafından uygulanan ve uzun yıllardır süren işgalin doğrudan sonucudur. Yıllardır yurtlarından edilen, evleri yağmalanan, katliama uğrayan Filistin halkının direnişi meşrudur. ABD emperyalizmi tarafından desteklenen İsrail saldırganlığının durdurulması Ortadoğu halklarının kurtuluşu için şarttır. Devrimciler emperyalizme karşı direnen Filistin halkının yanındadır. Emperyalistler yenilecek, direnen Filistin kazanacak."

DEVRİMCİ PARTİ: DİRENEN HALKLAR KAZANACAK
Devrimci Parti: "Filistin halkının başlattığı direniş hamlesini selamlıyor ve destekliyoruz! Onca zulüm ve katliam karşısında baş eğmeyen Filistin halkının işgalci İsrail karşısındaki direnişi son derece meşrudur. Filistin'de de Kürdistan'da da işgalciler yenilecek, direnen halklar kazanacak!"

TİP: FİLİSTİN KURTULACAK, DİRENENLER KAZANACAK
Türkiye İşçi Partisi (TİP): "Filistin halkının kurtuluş ve özgürlük mücadelesinin yanındayız. Yıllardır emperyalist güçlerin desteğini arkasına almış İsrail'in insanlık dışı saldırılarına direnen Filistin halkının mücadelesini destekliyor, Filistin toprakları üzerindeki işgalin sona ermesini savunuyor, sivillere yönelik tüm saldırıları ise kabul edilemez buluyoruz. Filistin kurtulacak, direnenler kazanacak!"