21 Eylül 2024 Cumartesi

Filistin-İsrail'de son durum: Filistinli sağlık ekipleri hedef alınıyor

Filistinli direniş grupları ve işgalci İsrail arasındaki savaş 6'ncı gününde devam ediyor. Yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı bin 203'e yükselirken, hastanelerin çalışamaz durumda olduğu, Filistinli sağlık ekiplerinin özellikle hedef alındığı kaydedildi.

Filistinli direniş gruplarının siyonist İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonuyla patlak veren savaş 6'ncı gününde devam ediyor. İsrail, Gazze'ye dönük hava saldırılarını kesintisiz olarak sürdürüyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda bin 203 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 bin 763 kişinin yaralandığı kaydedildi. 

SAĞLIK EKİPLERİ HEDEF ALINIYOR
İsrail'in hava saldırılarında yaşamını yitiren sağlık personellerinin sayısı ise 50'yi aştı. İsrail'in Filistin Kızılayı sağlık ekiplerinin bombalanan bölgelere girmesine izin verdiği, ekipler bölgeye girdikten sonra ise hedef alarak vurduğu öğrenildi.

Gazze'ye dönük "mutlak kuşatma" talimatıyla elektrik, su da kesildi ve yakıt, yiyecek, temel ihtiyaç malzemelerinin girişi durduruldu. Bunun sonucunda halihazırda yaralılarla dolan hastaneler de durma noktasına geldi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre 338 binden fazla Filistinli yerinden oldu.

FHKC Genel Merkez Komitesi Üyesi ve örgütün Esirler Dairesi yetkilisi Awad Al-Sultan'ın evi bombalandı, ailesiyle beraber şehit oldu. Cibaliye kampına dönük İsrail bombardımanında gazeteci Ahmet Shehab da ailesiyle birlikte katledildi, yaşamını yitiren Filistinli gazetecilerin sayısı 9'a yükseldi.

'OPERASYON BİTENE KADAR ELEKTRİK VE SU VERİLMEYECEK'
İsrail devlet televizyonu KAN'a göre Gazze'den düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısı bin 300'e ulaştı, yaralananların sayısı ise 3 bin 300 olarak belirtildi.

İsrail ordusu, 7 Ekim sabahından bu yana öldürülen askerlerinin sayısının 220 olduğunu açıkladı.

İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, Gazze'deki operasyon bitip İsrailliler geri dönene kadar Gazze'ye elektrik ve su aktarmayacaklarını, hiçbir yakıt kamyonunun da girmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

İsrail Sağlık Bakanı Moshe Arbel, İsrail'e saldırı düzenlerken yaralı halde ele geçirilen Filistinlilerin tedavisinin yapılmayacağını bildirdi.

ABD'DEN İSRAİL'E DESTEK MESAJI
ABD Başkanı Joe Biden ve Yardımcısı Kamala Harris'in İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptıkları görüşmede İsrail'e verdikleri desteğin süreceğini ifade ettikleri bildirildi.

Beyaz Saraydan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Biden ve Yardımcısı Harris, Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede İsrail'in "kendisini savunması ve halkını koruması sürecinde" ABD'nin İsrail'e verdiği desteğin devam edeceği iletildi.

Öte yandan Beyaz Saray, Joe Biden'ın "Hamas'ın kafasını kestiği çocukların fotoğraflarını gördüğü" söylemini geri çekti, Biden'ın böyle bir görüntü görmediğini, o açıklamayı da Netanyahu'nun sözcüsüne ve bazı İsrailli haber sitelerine dayanarak yaptığını söyledi.