21 Eylül 2024 Cumartesi

Filistinli direniş grupları: Direnişi kitlesel bir intifadaya dönüştüreceğiz

FHKC ve FDKC'nin de içinde olduğu Filistinli 5 örgüt, yaptıkları ortak toplantının ardından bir açıklama yayınladı. Filistin halkı için tek seçeneğin direniş olduğunu vurgulayan 5 örgüt, Batı Şeria'da da direnişi büyütme hedefiyle hareket ettiklerini duyurdu, "Direnişi kitlesel bir intifadaya dönüştüreceğiz" dedi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi (FDKC), İslami Cihat Hareketi, Halk Cephesi-Genel Komutanlık ve Halk Kurtuluş Savaşının Öncüleri/Yıldırım Güçleri, ortak bir toplantı yaparak, Aksa Tufanı direnişini değerlendirdi. 

Direnişi bir kez daha selamlayan 5 örgüt, direnişin uzun süreceğinin altını çizdi. Direnişin bugünkü gerçeği ve güç dengesini halkın lehine değiştirebilecek stratejik bir seçenek olduğu vurgulandı. Bu savaşın "Filistin halkının savaşı" olduğu hatırlatılarak, İsrail devletinin yok etme saldırıları karşısında tek seçeneğin direniş olduğunun altı çizildi. 

Direnişi Batı Şeria'da büyüteceklerini duyuran 5 Filistinli örgüt, İsrail'in Gazze'de sivilleri hedef alan saldırılarının misillemesinin yapılacağını vurguladı, "Direniş güçleri halkları her şekilde savunmaya devam edecek" dedi. 

Siyonist İsrail'e destek veren Arap ülkelerinin eleştirildiği açıklamada, "Düşmanla her türlü işbirliği, koordinasyon ve normalleşmenin durdurulmasını istiyoruz. Siyonist büyükelçiler başkentlerden sürülmelidir" diye vurgulandı. Açıklamada, Arap halkları Filistin halkını desteklemeye, Siyonist saldırganlığa karşı tutum almaya çağırıldı. 

5 örgüt, dünya halklarına da, Batı devletlerinin işgal yanlısı politikalarına karşı tutum almaya, Gazze'de saldırı altındaki halkla, her türlü dayanışmayı güçlendirmeye ve genişletme çağrısında bulundu.

Açıklamanın sonunda 5 örgüt, aralarındaki koordinasyon ve ortak hareketin her alanda devamı ve derinleştirilmesinin yanı sıra, Mescid-i Aksa Tufanı'nın Filistin topraklarında Siyonist devlete karşı kitlesel bir intifadaya dönüştürülmesi çabasının devam ettiğini vurguladı.