21 Eylül 2024 Cumartesi

Filistinli direniş grupları ve İsrail arasında savaş sürüyor

Filistinli direniş grupları ve siyonist İsrail devleti arasında savaş sürüyor. İsrail'in hava saldırıları sonucu yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 451'e yükseldi.

Filistinli direniş grupları ve siyonist İsrail devleti arasında patlak veren savaş devam ediyor. Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrası işgalci İsrail devleti Gazze Şeridi'ni bombardıman altına aldı.

Savaşta şu ana kadar aralarında 91 çocuğun da bulunduğu en az 451 Filistinli yaşamını yitirdi. En az 2 bin 300 Filistinli ise yaralandı. Yaşamını yitiren İsraillilerin sayısı ise 700'e ulaştı. Şu ana kadar savaşta en az 73 İsrail askeri yaşamını yitirdi.

İSRAİL BEYAZ FOSFOR KULLANDI
Birleşmiş Milletler'e göre İsrail'in Filistin'e dönük hava saldırıları sonucu en az 123 bin Filistinli yerinden edildi. İsrail'in Gazze Şeridi'ne dönük hava saldırıları gece boyunca sürdü. İsrail ordusu, savaş için 100 bin askerin görevlendirildiğini açıkladı. Öte yandan İsrail'in uluslararası bir savaş suçu olarak kabul edilen beyaz fosforla sivil yerleşim noktalarını hedef aldığı öğrenildi.

İsrail ordusu, Gazze'nin birçok noktasında sivil altyapıyı hedef almaya devam ediyor. Ordu tarafından yapılan açıklamada bir gecede 500 noktanın vurulduğu belirtildi. Filistinli direniş grupları da İsrail'e roket atmayı sürdürdü.

Filistinli direniş grupları ve İsrail ordusu arasındaki çatışma bölgenin pek çok noktasında sürüyor.

ABD'DEN İSRAİL'E TAM DESTEK
ABD'nin Ford uçak gemisine İsrail'de destek için Doğu Akdeniz'e gitme emri verdiği belirtildi. Savunma Bakanı Lloyd Austin bugün yaptığı açıklamada, İsrail'e yardıma hazır olmak üzere Ford uçak gemisi vurucu grubuna Doğu Akdeniz'e yelken açma emri verdiğini söyledi.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA
Beyaz Saray'dan ABD Başkanı Joe Biden'ın İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesine dair açıklamada "İsrail Savunma Kuvvetleri için ek yardımın şu anda İsrail'e doğru yola çıktığını ve önümüzdeki günlerde daha fazlasının geleceğini" söylediği kaydedildi. 

Açıklamada "Başkan bir kez daha tüm kayıp, yaralı ve ölüler için derin üzüntülerini ifade etti ve Hamas teröristlerinin eşi benzeri görülmemiş ve dehşet verici saldırısı karşısında İsrail Hükümeti ve halkına tam destek sözü verdi. Görüşmede Hamas teröristleri tarafından rehin alınan aileler, yaşlılar ve küçük çocuklar da ele alındı" ifadeleri kullanıldı.