20 Eylül 2024 Cuma

Fransa ve Almanya'da Zafer Aydın için anma etkinlikleri

Fransa'nın başkenti Paris ve Almanya'nın başkenti Berlin ve Stuttgart'ta ölümsüzleşen MLKP komutanı Zafer Aydın için yapılan anmalarda, Suruç ve Ankara katliamlarının ardından yılgınlığa kapılmadan hesap sorma bilinciyle silahlı mücadeleye katıldığı kaydedildi. Anmalarda, ondan öğrenerek mücadeleyi yürütmenin sözü yinelendi. 

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) komutanı Zafer Aydın (Dilşêr Rênas) için Fransa ve Almanya'da anmalar düzenlendi. 7 Ağustos 2023'te Rojava'nın Til Temir'de şehit düşen Aydın için düzenlenen ekinliklerde, Aydın'dan öğrenerek mücadelenin sürdürüleceği kaydedildi. 

FRANSA
Fransa'nın başkenti Paris'te Avrupa Ezilen Güçmenler Konfederasyonu'na bağlı ACTIT lokalinde gerçekleştirilen anmada, Zafer Aydın'ın ideallerine bağlı kalınacağı, devrim ve sosyalizm mücadelesinin ileri taşınacağı sözü verildi.

Zafer Aydın şahsında, tüm devrim şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başlayan anma, MLKP Kürdistan'ın Aydın'ın ölümsüzleşmesi üzerine kamuoyuna yaptığı açıklamanın okunmasıyla devam etti. Zafer Aydın'ın askeri eğitimi ve Rojava'daki uğurlama töreni esnasında çekilmiş görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterildi.

'ZAFER YOLDAŞ KARAMSARLIĞA KAPILMADAN DEVRİM YANGININI BÜYÜTMEYE ÇALIŞTI'
Ardından söz alan MLKP temsilcisi, devrim şehitlerini andı. Konuşmada, Karedenizli bir komünist genç olan Zafer Aydın'ın, sömürgeciliğe ve çeteci güçlere karşı tereddütsüz yer aldığı Rojava devrimi savunmasında ölümsüzleştiğini belirtti. "Kavgaya bağlı genç ölümlerin hüznünü yüreklerimizde hissediyoruz" diyen MLKP temsilcisi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk bir ailenin çocuğu olarak büyüdü. Özgür, birleşik ve sosyalist bir Kürdistan için savaşmanın aynı zamanda kendi özgürlüğü için savaşmak olduğunun bilinciyle, Karadeniz'den yola çıkıp Rojava devrim topraklarına geçti. Burada aldığı eğitimlerin ardından, Kürdistan dağlarında bir gerilla olarak yer aldı. Yıllarca yer aldığı özgür Kürdistan dağlarında, Garê savaşına katıldı. Sayısız zorluklara göğüs gererek mücadelesine devam eden Zafer yoldaş, karamsarlığa kapılmadan devrim yangınını büyütmeye çalıştı."

"Zafer Aydın yoldaşımız şahsında tüm ölümsüzlerimize bir kez daha söz veriyoruz" diyen temsilci, faşizme ve sömürgeciliğe karşı onların bıraktıkları mirasa bağlı kalarak, devrim ve sosyalizm mücadelesine devam edeceklerinin altını çizdi.

'BAYRAĞINI TAŞIYACAĞIZ'
Komünist Gençlik Örgütü (KGÖ) adına yapılan konuşmada ise "Zafer Aydın yoldaş Rojava devrimiyle Arapça ve Kürtçe öğrenerek komutanlık düzeyini pekiştirdi. Suruç'tan Rojava'ya kardeşlik yürüyüşünde 33'ler katledildi ve o yüzünü devrim topraklarına çevirdi. Karadeniz'den Rojava'ya; devrim ve sosyalizm için savaştı ve ölümsüzleşti. Bizler onun bayrağını taşıyacağız" denildi.

Anma serbest konuşmalarla sürdü. 

ALMANYA
Almanya'nın başkenti Berlin'de yapılan anma devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başladı. Aydın'ın mücadele hayatının aktarıldığı anmada KGÖ ve Komünist Gençlik (Kİ) adına yapılan konuşmalarda, Zafer Aydın'ın Haziran 2023'te Yılmaz Behrareş'in katledilmesinin ve QSD güçlerine yönelik bir başka saldırının intikam eyleminde ölümsüzleştiğinin belirtildiği konuşmada, onun faşizme karşı sekiz yıllık boyun eğmeyen mücadelesinden öğrenilmesi gereken çok şey olduğu vurgulandı.

Aydın'ın Suruç'tan katliamından yaralı kurtulduğunu, Ankara Gar katliamına tanıklık yaptığına değinilen konuşmalarda, bu katliamların onu korkutmak yerine silahlı mücadeleye katılarak hesap sorma bilincini bilediği kaydedildi.

Stuttgart'ta ise saygı duruşuyla başlayan anmada, "Mustafa Suphi'den Mahir Çayan'a önder devrimcilerin dünyaya gözünü açtığı; Fikri Sönmez'den Ayfer Celep'e, Mustafa Özenç'ten Fatma Hülya Tümgan'a, Kemal Pir'den Abdullah Özcan'a, Aydan Ezgi Şalcı'dan Osman Nuri Ocaklı'ya değin bağrında binlerce militan, yüzlerce kadro yetiştirmiş Karadeniz, bir devrimci evladını daha sonsuzluğa uğurladı. MLKP üyesi, Kürdistan Örgütü gerillası, Şehit Alîşêr Deniz Tugayı Komutanı Zafer Aydın yoldaş, Rojava'da Til Temir cephesindeki Êrîşa köyünde ölümsüzleşti. Ölümsüzlerimizin adlarını Zafer andımız olarak mücadelemizde bayraklaştıracağız" denildi.

MLKP adına yapılan konuşmada ise, "Ölümsüzlerimizin yaşamlarını incelediğimizde mücadeleye atıldıkları andan itibaren  yüksek bir kararlılık ve adanmışlıkla güçlü bir ideolojik sağlamlık görürüz. Düşman algısında da en küçük bir zayıflama göremeyiz. Bugün bizler tasfiyeciliğin yoğun saldırısı altında mücadeleyi aynı kararlılıkla yürütme, ideolojik ve politik tasfiyeciliği yenilgiye uğratmalıyız. Partimizin 'fedakarlık çıtasını yükseltin' çağrısına pratikte yanıt olmak, ölümsüzleri anmanın devrimci yanıtı olmalıdır" diye belirtildi.

KGÖ adına yapılan konuşmada "Zafer Aydın yoldaş gibi genç ölümsüzlerimizin izinden aynı kararlılık ve adanmışlıkla mücadele sözü veriyoruz" vurgusu yapıldı.

Partizan ve TİKB adına yapılan konuşmalarda da MLKP savaşçısı Zafer Aydın anılarak birleşik mücadeleyi büyütmenin önemine dikkat çekildi.

Anma "Zafer yoldaş ölümsüzdür" sloganı ve alkışlarla sonlandı.