21 Eylül 2024 Cumartesi

Fransa'daki silahlı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti

Fransa'da, Strazburg kent merkezinde düzenlenen silahlı saldırıda 4 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişinin yaralandı.
Fransa'nın Strazburg şehrinde meydana gelen silahlı saldırı sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı. Yaralıların 6'sının durumu kritik.
 
Place Kleber'de kurulan Noel pazarının yakınlarında yerel saatle 20.00 sularında gerçekleşen olayda bir saldırgan tarafından etrafa rastgele ateş edildi. İhbarın ardından olay yerine giden polis ve ilk yardım ekipleri yaralılara müdahale etti. Saldırıyı düzenleyen kişinin kimliğinin belli olduğu ancak henüz yakalanamadığı bildirildi.
 
Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner ülke çapında güvenlik tehdidi seviyesinin yükseltildiğini ve sınır kontrollerinin artırıldığını açıkladı. Bakan Castaner, saldırganın kaçmadan önce olay yerinde bulunan güvenlik görevlileriyle silahlı çatışmaya girdiğini belirtti. İçişleri Bakanı Noel pazarlarında benzer saldırıların yaşanmaması için ülke çapında bu pazarlarda güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.
 
Polis kimliğini tespit ettiği kişinin yakalanması için bir eve baskın düzenledi. 29 yaşında olduğu belirtilen kişinin polis tarafından bilindiği ve soygun şüphelisi olduğu belirtildi.
 
Öte yandan Fransız polisinin saldırıyı gerçekleştiren kişinin evine dün sabah saatlerinde baskın düzenlediği ortaya çıktı. Soygun şüphelisi olarak aranan 29 yaşındaki zanlının baskın sırasında evde olmadığı için yakalanamadığı belirtildi. Ancak evde patlayıcı bulunduğu öne sürüldü.