30 Eylül 2024 Pazartesi

Gazi'de çeteler çatışıyor, halka baskı uygulanıyor

Gazi Mahallesi'nde çeteler arasındaki çatışma sonrasında mahalle polis ablukasına alındı. Çetelerden birinin ailesinin korucu olduğu için korunduğu ileri sürülürken, polis halka baskı uyguluyor.

İstanbul'un Sultangazi ilçesine bağlı Gazi Mahallesi'nde yaklaşık bir haftadır çeteler arasında süren çatışma nedeniyle polis ablukasında. 

Edinilen bilgiye göre Volkancılar ve Bingöllüler diye bilinen iki çete arasında çatışma yaşandı. Birbirlerinin mekanını basan çete üyeleri, kameraların gözü önünde uzun namlulu silahlar kullandı. Çatışmalar sırasında yaralananlar oldu. Herkesin gözü önünde yaşanan çatışmalarda, polis herhangi bir müdahalede bulunmadı.

VALİLİKTEN BİNGÖLLÜLERİ 'KORUYUN' TALİMATI
Mahalle günler sonra polis ablukasına alındı. Bingöllüler çetesinin korucu olması nedeniyle İstanbul Valiliği'nin talimatıyla mahallenin ablukaya alındığı iddia edildi. Valiliğin "koruma" talimatıyla mahallenin sekiz noktasına özel harekat ve çevik kuvvet polisleri, zırhlı araçlar ve TOMA'lar konuşlandırıldı.

Polis ise çetelere değil halk üzerinde baskı uyguluyor. Polisler "güvenlik" gerekçesiyle sürekli GBT kontrolü yapıyor. Ablukanın ise ayları bulacağı söyleniyor.

BİR KİŞİNİN  BOĞAZI KESİLEREK BARAJ ORMANINA ATILDI
ETHA'ya konuşan bir mahalle sakini, "Dün (9 Haziran) bir kişinin boğazı kesilmiş cesedi baraj ormanında bulundu. Açık bir şekilde organize suç var. Her an çatışmanın ortasında kalabilir, hedef olabiliriz. Ayrıca ciddi bir polis baskısı var. Herkes huzursuz olmuş durumda. Hem çetelerle hem de polis ablukalarıyla mahalle yaşanmaz hale getiriliyor" ifadelerini kullandı.