21 Eylül 2024 Cumartesi

Gazze'ye dönük soykırım saldırıları yoğunlaşarak artıyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne dönük soykırım saldırıları yoğunlaşarak artarken, çok sayıda hastane bombalanma tehdidiyle binayı boşaltma uyarıları alıyor. 7 Ekim'den bu yana katledilen Filistinlilerin sayısı 4 bin 651'e yükselirken gerçek sayının çok daha fazla olabileceğine işaret ediliyor.

Filistinli direniş gruplarının 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonunun ardından siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'ne dönük işgal ve soykırım saldırıları sürüyor. Yerel kaynaklar gece boyu İsrail devleti tarafından yapılan bombardımanın şu ana kadarkilerin en şiddetlisi olduğunu ifade ediyor. En çok hedef alınan noktanın ise Cebaliye mülteci kampı olduğu öğrenildi. Gazze'nin dün gerçekleşen saldırılarında en az 400 Filistinli katledildi.

Gazze Şeridi'nde sivil altyapı, hastaneler, okullar, mülteci kampları cami ve kiliseler de hedef alınarak vurulurken, işgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail bazı noktaları hedef alarak hava saldırısı düzenledi. İsrail'in en az 20 hastaneye, hastaneyi boşaltmaları yoksa bombalanacakları tehdidinde bulunduğu öğrenilirken, Kudüs ve El-Şifa hastanelerinin etrafı pek çok kez bombalandı.

İşgalci İsrail Batı Şeria'daki baskınlarını arttırdı, Nablus, Ramallah, Cenin gibi noktalara baskınlar düzenledi. İsrail askerleri ve Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda en az iki Filistinli katledildi, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Batı Şeria'da siyonist İsrail ordusu ve Filistinliler arasında 7 Ekim'den bu yana çıkan çatışmalarda en az 91 Filistinli katledildi.

İsrail'in işgal saldırılarında şu ana kadar en az 4 bin 651 kişi katledildi, katledilenlerin en az yüzde 60'ının çocuk ve kadınlardan oluştuğu belirtildi. Gerçek sayının çok daha yüksek olduğu ancak pek çok cenazenin hala enkaz altında olduğu belirtilirken, Gazze'de süren ablukada su, elektrik, yakıt olmaması ve enkaz altında kalan cenazeler nedeniyle salgın hastalık riski giderek artıyor. Hastaneler ayrıca yaralıları tedavi edebilmek için elektriğe acil olarak ihtiyaçları olduğunun altını çiziyor.