24 Eylül 2024 Salı

Genel-İş genel merkezi Maltepe işçilerini de sattı

Kadıköy Belediyesi'nde grevdeki işçi ve temsilcilerin iradesini çiğneyerek toplusözleşmeye imza atan Genel-İş Sendikası Genel Merkez yöneticileri, Maltepe Belediyesi'nde de benzer bir süreç işletti. Sendika işçiler, temsilciler ve şube yöneticilerini devredışı bırakarak kapalı kapılar ardında Maltepe Belediyesi ile toplusözleşme imzaladı.

Genel-İş Sendikası Genel Merkezi, üyesi işçiler, temsilciler ve şube yöneticilerinin iradesini tanımamayı sendikal politika haline getirdi. İşçilerin değil CHP'nin çıkarlarını gözeten Genel-İş genel merkez yöneticileri, Kadıköy Belediyesi'nden sonra Maltepe Belediyesi'nde kapalı kapılar ardında toplusözleşmeye imza attı.

İşçiler, temsilciler ve Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 2 Nolu Şube yöneticilerini devredışı bırakarak toplusözleşmeye imza atan genel merkez yöneticileri, işçilere açıklama yapma ihtiyacı dahi duymadı.

İLK AÇIKLAMA BELEDİYE BAŞKANINDAN GELDİ
Toplusözleşmenin imzalandığına dair açıklama ise sürecin başından itibaren grev kırıcılığı yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'tan geldi. 

23 Şubat'tan bu yana devam eden grevin sona erdiğini iddia eden Belediye Başkanı Kılıç, "Genel İş Sendikası ile sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz" açıklamasında bulundu.

Kılıç, grev kırıcılığında sınır tanımayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da "özverileri" için teşekkür etti.

GENEL-İŞ BELEDİYE BAŞKANINDAN İCAZET ALDIKTAN SONRA PAYLAŞIM YAPTI
Belediye Başkanı Kılıç'ın ardından Genel-İş Sendikası Genel Merkezi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Genel-İş sosyal medya paylaşımında, "Maltepe Belediyesi'nde toplu iş  sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandı. Yapılan anlaşmaya göre ikramiye dahil en düşük ücret net 4700 TL oldu. Uyuşmazlık nedeniyle 23 Şubat'ta başlayan yasal grevimiz bugün itibariyle sona ermiştir" denildi.

İŞÇİLER REFERANDUM SANDIĞI KURDU
Genel-İş Genel Merkez yöneticilerinin işçiler, temsilciler ve sendika şube yönetimini devredışı bırakarak toplusözleşmeyi imzalamasına tepki gösteren işçiler, işyerinde referandum sandığı kurdu. Greve devam edilip edilmeyeceğine bu sandıktan çıkacak sonuca göre karar verilecek.