23 Eylül 2024 Pazartesi

Getir'de işçi kıyımı sürüyor

Getir'in Gayrettepe ve Ataköy depolarında iki motokurye işçisi daha haksız yere işten çıkarıldı. İşçiler, yönetimin iftiralarla kendilerini işten attığını belirterek, geri alınana kadar mücadele edeceklerini duyurdu.

Gayrettepe'de bulunan Getirsu deposunda Ali Can Kok isimli motokurye "ters şeritten gittiği" iddiasıyla 10 Mayıs'ta işten çıkarıldı. Kok, Emeğin Gücü Derneği aracılığıyla sosyal medyada paylaştığı videoda, ters şeritten gitmediğini ve yönetimin elinde buna dair herhangi bir kanıt da olmadığını belirtti. Haksız yere işten çıkarıldığını ve mağdur olduğunu söyleyen Kok, işe geri alınana kadar mücadele edeceğinin altını çizdi.

Getir Ataköy deposunda çalışan motokurye Fırat Gün ise, saatte 70 km olan hız sınırının 1 km üzerine çıktığı söylenerek ve "küçülme" de gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığını kaydetti. İşten çıkarma öncesi kendisine hiçbir uyarıda bulunulmadığını ve şu anda iş bulmakta zorlandığını anlattı. 1 yıldır ağır koşullar altında çalıştığı Getir'in işçileri mağdur ettiğine dikkat çeken Gün, işe geri alınana kadar mücadele edeceğini kaydetti.