30 Eylül 2024 Pazartesi

Gezi için Adalet Nöbeti 4. ayında

Gezi davasında verilen siyasi karar karşı 4 aydır nöbet tutan TMMOB "İşler biatla değil, inatla çözülecek" dedi ve mücadeleyi sürdüreceğini. 

Gezi davasında verilen siyasi karara karşı TMMOB'un Başlattığı Adalet Nöbeti, bugün dördüncü ayına girdi. Nöbet için Ankara'daki şube binasında bir araya gelen TMMOB üyeleri, "Arkadaşlarımız içeride, biz dışarıda mücadeleye devam edeceğiz" dedi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında, "Karanlık gider Gezi kalır, Hukuksuz tutuklamalara karşı adalet nöbetindeyiz" yazılı pankart açıldı.

CANDAN: MÜCADELEMİZİN İZ BIRAKACAĞINA İNANIYORUZ
Toplantıda Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuştu. Bütün hak arayışlarının iktidar tarafından engellendiğine dikkat çeken Candan, Türkiye'deki adalet sorununun tüm kesimler için geçerli olduğuna değindi. Birçok kentte adalet nöbetlerinin kararlılıkla devam ettiğinin altını çizen Candan, "Nöbetler, adalet arayışının bir parçası olduğu gibi çoğalmanın da ortamı. Her gün yeni insanlarla tanışıyoruz. Ekonomik krizden ülke gündemine pek çok konuyu konuşuyoruz. TMMOB'nin başlattığı nöbetin, toplumsal muhalefet açısından önemli olduğunu söylüyoruz. Mücadelemizin iz bırakacağına inanıyoruz" dedi.

Adalet arayışının yanı sıra kentsel mücadeleyi de devam ettirdiklerini aktaran Candan, "Kentsel mücadele yürüten odalar olarak bu mücadelede yer almış arkadaşlarımızı hukuksuz biçimde tutuklayan idarelere, otoritelere karşı adalet aramaya devam edeceğiz. Eylül ayından itibaren hak arayışımız, gelişerek, farklılaşarak talebimizi yükselteceğimiz bir evreye geçecek. Arkadaşlarımız içeride biz dışarıda mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

KARATAŞ: İŞLER BİATLA DEĞİL, İNATLA ÇÖZÜLECEK
Toplantıda söz alan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Ankara Şubesi İkinci Başkanı Rumeysa Karataş ise arkadaşlarının haksız yere tutuklandığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Türkiye'de karşılaştığımız ilk hukuksuz karar değil. Bu işler biatla değil inatla çözülecek. Odalar olarak hepimiz özgür kalıncaya, barış gelinceye dek direnmeye ve arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz."