21 Eylül 2024 Cumartesi

GİK-DER: Suella Braverman'ı istifaya çağırıyoruz

BK İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın göçmen ve LGBTİ+ düşmanı açıklamalarına tepki gösteren GİK-DER, Braverman'ı istifaya çağırdı.

Birleşik Krallık (BK) İçişleri Bakanı Suella Braverman, geçen gün basına verdiği demeçte Birleşmiş Milletler Mülteciler Sözleşmesinin değişmesi gerektiğini ve eşcinsellere dönük ayrımcılığın iltica için yeterli bir sebep olmadığını savundu.

Braverman'ın ifadelerine ilişkin açıklama yapan Göçmen İşçiler Kültür Derneği (GİK-DER), Braverman'ın sözlerini kınayarak istifaya çağırdı. Braverman'ın göçmen, LGBTİ+ ve kadın haklarına ilişkin zarar verici açıklamalarının endişe verici olduğu belirtilen açıklamada, Braverman'ın açıklamalarının sadece göçle ilgili zararlı klişeleri yaymakla kalmadığı, LGBTİ+ ve kadınların haklarının göz ardı edildiğini gösterdiği dile getirildi.

"İçişleri Bakanı Braverman'ın göçmenleri 'yasa dışı' ve 'istenmeyen' olarak nitelendirmesi; faşistlerin ve beyaz üstünlükçülerin kurbanlarını şeytanlaştırmak ve insanlıktan çıkarmak için kullandıkları dilin doğrudan bir yansımasıdır. Zulümden korkan LGBTİ+ bireyler ve kadınlar hakkındaki yorumları da aynı derecede nefret içerikli olup, bu marjinalleştirilmiş toplulukların karşılaştığı benzersiz zorluklara yönelik tam bir anlayış ve empati eksikliğini ortaya koymaktadır" denilen açıklamada, bu ifadelerin göçmenlere yönelik düşmanlığın artmasına katkı sağladığı dile getirildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Sözleşmesi'ne saldırılmasına da tepki gösterilen açıklama, şöyle devam etti: "Göçmen İşçiler Kültür Derneği, İngiltere İçişleri Bakanı ve politika yapıcılarını derhal tutumlarından geri adım atmaya; empati, anlayış ve kanıta dayalı politikalara öncelik vermeye ve göçmen örgütleri, LGBTİ+ örgütleri, kadın hakları grupları ve sivil toplumla yapıcı diyalog kurmaya çağırmaktadır. İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın nefret dolu ve bölücü söylemlerini yaymaya devam etmesine seyirci kalamayız. Kendisini derhal istifaya çağırıyoruz. Ayrıca vicdan sahibi herkesi faşistlerin tehlikeli politika ve söylemlerine karşı çıkma ve bunlara karşı mücadeleyi büyütmede bize katılmaya çağırıyoruz."