20 Eylül 2024 Cuma

Gözaltındaki SGDF'lilerin serbest bırakılması çağrısı

4 SGDF'li gencin ev baskınıyla gözaltına alınmasına tepki gösteren SGDF, gizli tanık komplolarına ve rejimin hedef göstermelerine karşı gençliğin mücadelesini büyüteceklerini söyledi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), SGDF üyeleri Meryem Yıldırım, Özge Doğan, Yaren Tuncer ve Furkan Özdal'ın 10 Eylül'de İzmir merkezli bir operasyonda ev baskınlarıyla gözaltına alınmasına ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.

Bugünün 12 Eylül askeri faşist darbesinin yıldönümü olduğuna dikkat çeken ESP Parti Meclisi üyesi Murat Çepni, bugün yaşanılanların 12 Eylül'ün devamı olduğunu söyledi. Halka, gençlere, kadınlara, ezilenlere dönük saldırıların kaynağının 12 Eylül'deki siyasi akıl olduğunu vurgulayan Çepni, "12 Eylül askeri faşist darbesinde demokrasi, özgürlük ve sosyalizm mücadelesi yürütenler engellendi, gözaltına alındı, katledildi, asıldı. On binlerce devrimci sosyalist zindanlarda rehin tutuldu. Bugün aynı siyasi akıl yine demokrasi ve özgürlük isteyen halkımıza barikat kuruyor, kendisini örgütlüyor ve halkla birlikte bu mücadeleyi yürüten devrimci ve sosyalistleri gözaltı, tutuklamalarla susturmaya çalışıyor. 12 Eylül, AKP-MHP faşizmi ile birlikte sürüyor" dedi.

'DERHAL SERBEST BIRAKILMALILAR'
Bir komployla karşı karşıya olduklarını dile getiren Çepni, gözaltı operasyonunun ardından SGDF'nin saray medyasının tetikçileri tarafından hedef gösterildiğine işaret etti. Dosyadaki gizlilik kararı nedeniyle dosya içeriğine erişim sağlayamadıklarının altını çizen Çepni, "Yine bir gizli tanıkla karşı karşıyayız. Ne olduğu, kim olduğu, ne dediği belli olmayan bir gizli tanık vesilesiyle arkadaşlarımız gözaltındalar" dedi.

SGDF'li gençlerin daha önce de bu tip saldırılara maruz kaldığını ancak mücadeleden bir adım geri atmadığını ifade eden Çepni, gözaltındaki gençlerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

'SGDF'Yİ GİZLİ TANIKLARDAN DEĞİL BİZDEN DİNLESİNLER'
SGDF temsilcisi Sezgin Zevkibol ise "Faşist saray rejiminin gençliği açlığa, yoksulluğa ve geleceksizliğe ittiği, üniversitelerin açıldığı bu dönemde gençlik mücadelesini bastırmak adına yaptığı bu operasyonlara karşıyız. AKP ve saray medyası çeşitli komplolarla arkadaşlarımızı hedef göstermek istiyor. 12 Eylülden bu yana gençliğin mücadelesini bastırmak isteyen bir rejim ile devletle karşı karşıyayız. Fakat başarılı olamadıklarını görüyoruz. Bundan sonra da başarılı olamayacaklar. SGDF'yi çeşitli komplolarla, gizli tanıklarla anlatmaya çalışıyorlar fakat SGDF'yi gizli tanıklardan değil gerçek SGDF'lilerden dinlemeliler. SGDF meşru bir mücadele alanıdır, SGDF olarak alanlarda mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.