23 Eylül 2024 Pazartesi

Güney Kürdistan'da bombardımanın ardından çatışmalar yaşandı

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na dönük işgal saldırısını Zap ve Metîna'da ağır bombardımanla sürdürürken, HPG gerilla ve Türk askerleri arasında çıkan çatışmada 26 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

Türk devletinin Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) işbirliğiyle Medya Savunma Alanları'na dönük işgal saldırısı sürüyor. Yerel kaynaklara göre; Türk ordusu dün gece Zap'ın Girê Cudi ve Girê FM ile Metîna'nın Girê Hakkari alanlarını uçak ve helikopterlerle yoğun şekilde bombaladı. Bombalamalar sonrası Türk askerleri havadan ve karadan bölgeye dönük saldırı başlattı.

Girê Cudi, Girê FM ve Girê Hakkari alanlarında gerillalar ve Türk askerleri arasında yaşanan şiddetli çatışmalara ilişkin açıklama yapan Halk Savunma Güçleri (HPG), en az 26 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Açıklamada, Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına dönük kimyasal silah kullanımı ve işgal saldırısında 8 gerillanın yaşamını yitirmesine karşılık "Devrimci İntikam Operasyonu" başlatıldığı da aktarıldı. HPG, öldürülen 26 askerin yanı sıra çok sayıda askeri mühimmata el konulduğunu da duyurdu.

Türk ordusu ayrıca Zirgan'ın köylerine dönük havan saldırısı başlattı.