19 Eylül 2024 Perşembe

Hakkari ve Erzurum'da Narin için eylem

Katledilen Narin için eylemler sürüyor. Hakkari ve Erzurum'da sokağa çıkan çok sayıda kişi Narin'in failleri yargılanana kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran için Hakkari ve Erzurum'da halklar sokağa çıktı. 

HAKKARİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari İl Örgütü, çarşı merkezinde basın açıklaması yaptı. Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada, "Destên xwe yên qirêj, li jiyana zarokan rakin/Kirli ellerinizi çocukların yaşamları üzerinden çekin" pankartı açıldı.

Burada yapılan açıklama metnini DEM Parti Hakkari İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut okudu. Narin’in cenazesinin 3 kez aranan dere yatağında bulunmasının iktidarın ve yetkililerin bu konudaki zafiyetinin ve sorumsuzluğunun ispatı olduğunu söyleyen Armut, Narin’in ölümünün münferit bir olay olmadığını, 20 haneli ve herkesin birbirini tanıdığı bir köyde yaşanan ölümün organize işlenen bir cinayet olduğunu vurguladı. Açıklama, "Narin’e uzanan eller kırılsın" ve "Jin, jiyan azadî" sloganlarıyla son buldu.

YÜKSEKOVA

Yüksekova'da Zagros İş Merkezi önünde açıklama yapıldı. Açıklama öncesi partililer, ilçe örgütü binasından açıklamanın yapılacağı alana kadar, "Narin için adalet, herkes için adalet" sloganlarıyla yürüdü. Açıklamaya çok sayıda çevredeki yurttaşta alkışlarla destek verdi. Açıklamada, "Devlete sesleniyoruz; hesap soracağız" ve "Koruma, aklama, yargıla" pankartı açıldı. Açıklamaya Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanları, Meclis üyeleri, Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş katılım sağladı. Basın metnini DEM Parti Yüksekova Belediye Meclis üyesi Ayşe Polat okudu. Polat, "Bu ülkede ahlaki yapıyı bozanlar, bunun karşısında susanlar, toplumun her bir hücresine cemaat ve tarikatların sızmasına göz yumup, bunu destekleyenler tüm bunlara zemin hazırlamaktadır" diye konuştu.

Açıklama, "Narin için adalet, herkes için adalet" sloganlarıyla son buldu.

ERZURUM

Erzirum’un Karaçoban ilçesinde DEM Parti İlçe Örgütü katledilen Narin Güran için basın açıklaması düzenledi. İlçe binası önünde açıklama yapan DBP Erzurum İl Eşbaşkanı Ramazan Karakaş, "Narin'in ölümü aslında çocuklara yönelik suçların nasıl da kolayca işlenebildiğini açık bir şekilde göstermektedir. Kadın ve çocuk düşmanı AKP ve MHP rejimi failleri koruyan politikalarını şiddetle normalleştiriyorlar" dedi.