21 Eylül 2024 Cumartesi

Hakkı Tırpan yaşamını yitirdi

Avrupa'da yaşamını yitiren Hakkı Tırpan için dostları ve yoldaşları anma töreni düzenledi. Son ana dek devrimci mücadeleye bağlı kalan Tırpan'ı Almanya üzerinden Türkiye'ye gönderilmek üzere uğurladı.

Fransa'nın Moselle kentinde sosyalist Hakkı Tırpan yaşamını yitirdi. Bir dönem AVEG-KON ve çeşitli devrimci örgütlerde çalışma yürüten Tırpan, 15 Eylül Cuma günü evinin çatısında tamirat yaparken ayağının kayması sonucu düştü. 16 Eylül 2023'de beyin ölümü gerçekleşerek yaşama veda etti.

Moselle kentindeki Alevi Kültür Merkezinde yüzlerce kişinin katılımı ile uğurlama töreni düzenlendi.

Törende saygı duruşunun ardından partisi MLKP adına yapılan konuşmada, Tırpan'ın politik geçmişi ile ilgili bilgiler verildi. Ardından AKM görevlileri tarafından Alevi erkanına uygun tören yapıldı. Törenin ardından vedalaşma ve taziye düzenlendi. Tırpan, Almanya üzerinden Türkiye'ye gönderilmek üzere  uğurlandı.

Ömrünü devrim mücadelesine adayan Tırpan, 12 Eylül askeri faşist darbesi döneminde evini devrimcilere açtı. 1980'li yıllarda Türkiye'deki işsizlik nedeniyle Avrupa'ya göç etmek zorunda kalan Tırpan, Alevi Kürt ve devrimci sosyalist kimliğinden taviz vermedi.

Hakkı Tırpan, Bursa'nın Turan köyü aile mezarlığında toprağa verilecek.