23 Eylül 2024 Pazartesi

Hakmar, sendika üyesi işçiyi Kod-46 ile işten attı

Hakmar'ın Sakarya Erenler'de bulunan mağazasında çalışan bir işçi sendika üyesi olmasının ardından işten atıldı. Açıklama yapan Mağaza Market-Sen, son kullanma tarihi geçmiş ürünleri rafa dizmeye zorlanan işçinin bunu kabul etmemesini bahane ederek işçiyi Kod-46 ile işten attığını duyurdu. Sendika, "Halk sağlığıyla oynamak da anayasal sendikal hakkı engellemek de suçtur" dedi. İşten atılan işçi 5 Haziran günü Sakarya'da yapacağı açıklamaya katılım çağrısında bulundu.

Sakarya Erenler'de bulunan Hakmar markette çalışan bir işçi sendikaya üye olan işçiyi Kod-46 yalanına başvurarak işten attı.

İşçinin son kullanma tarihi geçmiş ürünleri rafa dizmeyi kabul etmediği, sendika üyesi olmasının ardından da Kod-46 bahanesiyle işten atıldığı öğrenildi.

İşten çıkarılan market işçisi yayınladığı videoda, 5 Haziran günü saat 15.00'da Sakarya'da basın açıklaması yapacağını duyurdu, dayanışma çağrısında bulundu.

İşten atma saldırısına ilişkin açıklama yapan Mağaza Market-Sen, "Halk sağlığıyla oynamak da anayasal sendikal hakkı engellemek de suçtur" dedi.

Halk sağlığına düşman uygulamaların tümünden zincir market patronlarının sorumlulu olduğuna işaret eden sendika, Tarım Bakanlığının denetim yapmamasına tepki gösterdi. Market işçilerine "korkmayın" diyen sendika, örgütlenmenin önemine işaret etti.

Mağaza Market-Sen Hakmar işçileri ve emekçi halka da işten atılan işçiye destek verme çağrısında bulundu, "İşçilerin sendikal birliğini el birliğiyle kuracağız" dedi.