19 Eylül 2024 Perşembe

Halkevleri: Reşit Kibar'ın hesabını soracağız, Dursun Ali'yi alacağız

Artvin'de Reşit Kibar'ın katledilmesi ve cinayete tepki gösteren Dursun Ali Koyuncu'nun tutuklanmasını protesto eden Halkevleri, cinayetin azmettiricisi Fikret Merttürk'ün tutuklanmasını, Dursun Ali Koyuncu'nun serbest bırakılmasını istedi.

Halkevleri, Artvin Cankurtaran'da orman parkı ve mesire alanı projesi için yapılacak ağaç kesimine engel olmaya çalışan Reşit Kibar'ın silahlı saldırıda öldürülmesine ve saldırı anında orada bulunan Artvin Halkevi yöneticisi Dursun Ali Koyuncu'nun tutuklanmasına karşı eylemdeydi.

Kadıköy'de bulunan Süreyya Operası önünde yapılan eylemde "Reşit Kibar'ın hesabını soracağız, Dursun Ali'yi alacağız" pankartı açıldı.

Yapılan açıklamada saldırıda kullanılan silahın sahibi ve saldırının azmettiricisi Fikret Merttürk'ün hala tutuklanmadığı, ancak saldırı anında orada bulunan Artvin Halkevi yöneticisi Dursun Ali Koyuncu'nun saldırıya gösterdiği tepki nedeniyle tutuklandığı vurgulandı.

Bu sistematik saldırıların Cerattepe'ye, İşkencedere Vadisi'ne, Akbelen Ormanı'na yönelik talan politikalarının bir parçası olduğunu ifade eden Halkevciler, iktidarın bu saldırıların önünü açtığını söyledi.

Yapılan açıklamanın sonunda talepler de açıklandı. Halkevcilerin talepleri şöyle:
🔹"Yaşam savunucuları serbest bırakılsın, Dursun Ali Koyuncu'ya özgürlük
🔹Reşit Kibar'ı vuran silahı bulunduran Fikret Merttürk tutuklansın.
🔹Cankurtaran bölgesindeki tüm maden arama, işletme ruhsatları ve turizm mesire alanı için verilen ruhsatlar iptal edilsin. Ruhsatların iptal edildiği Artvin Valiliği tarafından ilan edilsin.
🔹Reşit Kibar'ın katlini engellemeyen kamu görevlileri görevden alınsın ve yargılansın."