21 Eylül 2024 Cumartesi

Hamas'tan Mescid-i Aksa Tufanı operasyonları

Siyonist İsrail'e karşı Mescid-i Aksa Tufanı operasyonlarına başladıklarını duyuran Hamas, İsrail'e 5000 bin roket ateşlediklerini duyurdu.

Hamas, siyonist İsrail'e karşı direnişe geçti. İsrail'in birçok noktası Gazze'den atılan roketlerle hedef alındı.

Gazze'den İsrail'e yüzlerce roket fırlatıldı. İsrail ordusu sınır bölgelerinde evlerden çıkmama talimatı verdi, sirenler çaldı. Roketlerden bazıları Askalan, Usdud kentlerine isabet etti.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Komutanı Muhammed El Deif, İsrail'e karşı operasyon başlattıklarını duyurdu. Deif, "Bugünden itibaren Mescid-i Aksa Tufanı operasyonlarına başladık, 5000 roket ateşledik ve Filistin, Lübnan, Suriye, Irak, Yemen ve her yerdeki tüm savaşçıları ve direnişçileri bu operasyona katılmaya çağırdık" dedi.

İzzeddin el Kassam Tugayları, Gazze şeridinin kuzeyinde pikaplarla İsrail'e girdi. İsrail askerleriyle başlayan çatışma, Sderot şehrinde de devam ediyor. Gazze'deki okullar kapatıldı.

İşgal altındaki çok sayıda bölgede Filistinli direniş gruplarının işgalci İsrail ordusuna ait tankları, karakolları ve araçları ele geçirdiği, çok sayıda İsrail askerinin de rehin alındığı öğrenildi. Rehin alınanlar arasında İsrail Kara kuvvetleri Güney Saha Komutanı Tümgeneral Nimrod Aloni'nin de bulunduğu kaydedildi. Ayrıca Gazze Şeridi'nde yer alan tel örgüler ve duvarlar da iş makineleriyle yıkılmaya başlandı.

Filistinli gazeteci Muhammed el-Salhi, Gazze Şeridi'nde haber takibi sırasında işgalciler tarafından vurularak hayatını kaybetti.

FHKC: FİLİSTİN HALKI HER TÜRLÜ ARAÇLA DİRENİŞE ÇAĞIRIYORUZ
Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), operasyona destek verdiklerini açıkladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Başta güvenlik mensupları olmak üzere silah taşıyan herkesi, Filistin halkının düşmanına karşı mücadelesine katılmaya ve bulundukları yerde mevzilenmeye çağırıyoruz. Filistin genelindeki kahraman halkımızı "Mescid-i Aksa Tufanı" mücadelesine aktif olarak katılmaya çağırıyoruz. Bu, çatışmanın niteliğinin yeniden sağlandığı, Arap ulusunun itibarının yeniden kazanıldığı, bu düşmana karşı stratejik zafer kazanmanın kapısını açan, geri dönüşün kapısını açarak Filistin ve bölgenin tarihinin yeniden çizildiği bir savaş günüdür. Muharebenin şanlı Ekim Savaşı'na denk gelen zamanlaması, Arap ve bölge halklarına, Siyonist düşmanla olan genel çatışmadaki konumlarını fark etmeleri için bir çağrıdır."

FHKC'nin askeri kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları ise "El Kassam Tugayları'ndaki kardeşlerimizin ve tüm direniş güçlerinin yanındayız. Tarihe geçecek bu savaşta onlarla birlikte yer alıyoruz. Filistin içindeki ve dışındaki tüm direniş güçlerini, şu anda tüm bölgeye yayılan çatışma siperinde pozisyon almaya çağırıyoruz. Şehitlere şan, direnişe zafer. Ve gelecek olan şey daha büyük" ifadelerini kullandı ve düşman yerleşim birimlerinde birçok eksende ilerlemeye devam ederek Siyonistleri vurduklarını, çok sayıda ölü ve yaralı işgalci olduğunu duyurdu.

İSRAİL OHAL İLAN ETTİ
İsrail hükümeti olağanüstü hal ilan etti, İsrail ordusu ise "savaş durumu alarmı" ilan etti ve Gazze Şeridi'de saldırılar düzenledi.

İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu, sosyal medya hesabından paylaştığı bir videoda, "Savaştayız ve biz kazanacağız. Düşman, hiç bilmediği bir bedel ödeyecek" dedi.

İsrailli sağlık yetkilileri Hamas'ın saldırılarında en az 22 kişinin öldüğünü açıkladı. İsrailli yerleşimciler havaalanlarına akın ederken, uçuşların durdurulduğu öğrenildi.