30 Eylül 2024 Pazartesi

Hasta tutsak oğlu için 28 gündür açlık grevinde

Ağır hasta tutsak Ekim Polat'ın tedavisi için 28 gündür açlık grevinde olan Songül İlker, "Oğlumun beyninde tümör oluştu, bu hastalıkla uzun yaşayamaz. Bir an önce tedavi olması gerekiyor" dedi.

Denizli T Tipi Kapalı Hapishanesi'nde bulunan ağır hasta tutsak Ekim Polat'ın annesi Songül İlker, oğlunun sağlık durumuna dikkat çekmek için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Denizli İl binasında basın açıklaması yaptı.

HDP Denizli İl Eşbaşkanı Cevahir Kayar ve parti yöneticileri de katıldığı açıklamada konuşan anne Songül İlker, oğlunun tedavi hakkı için 28 gündür açlık grevinde olduğuna işaret ederek, oğlunun tedavisi sağlanana kadar kendisinin de hapishane önünde oturma eylemini sürdüreceğini söyledi.

İlker, "Oğlumun rahatsızlığı ender rastlanan akromegali hastalığıdır. Bu hastalığı olanlar çok uzun yaşamıyor. Oğlumun beyninde tümör oluştu, bu hastalıkla uzun yaşayamaz. Bir an önce tedavi olması gerekiyor. Oğlumla bugün yaptığım görüşmede cezaevi birinci müdürü Ali Rıza Yıldırım sorunlarını çözemeyeceğini söylemiş kendisine. Adalet Bakanlığı da bu işin içindedir. Oğlumun başına geleceklerden Adalet Bakanlığı ve Denizli Cezaevi sorumludur. ‘Sevkini yapıyoruz, gitmiyor’ diyorlar. Oğlum iki yıldır hastaneye götürülüyor ve tedavi edilmiyor. Oğlum iki yıldır tedaviye ulaşamıyor. Şuan her geçen gün yaşamından gidiyor. Bir an önce tedaviye ulaşması gerekiyor" diye konuştu.