22 Eylül 2024 Pazar

Hatay'da 17 yaşındaki Suriyeli genç katledildi

Hatay'ın Narlıca ilçesinde 5 kişilik bir grubun bıçaklı saldırısına uğrayan 17 yaşındaki Suriyeli Faris Muhammed Al-Ali, katledildi. Al-Ali'nin bu sene Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandığı öğrenildi.

Hatay'ın Narlıca ilçesinde 5 kişinin saldırısına uğrayan 17 yaşındaki Suriyeli Faris Muhammed Al-Ali katledildi. Annesi ve kardeşiyle Narlıca'da yaşayan Al-Ali'nin bu sene Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandığı, okul masraflarını karşılamak için de ara sıra Narlıca'da bir fabrikada çalıştığı öğrenildi. 

Gazete Duvar'a konuşan Mülteci Medyası'ndan Deysem Siti, Al-Ali'nin bir hafta önce çalıştığı fabrikada ustabaşı olan kadınla çarpıştığını söyledi ve şöyle devam etti: "Dün gece Faris ve arkadaşı Abdurrahman işten çıktıktan sonra Narlıca'da yürürken önleri 5 kişi tarafından kesiliyor. Bunların içinde çarpıştığı kadının oğlu da var. Faris'e, ‘Sen anneme mi çarptın?' diyor. O da, ‘Yanlışlıkla oldu, ben özür diledim, kapandı konu' cevabını veriyor. Türk çocuklar 'bizimle yürüyün' diyerek, tenha bir noktaya çekmişler. Abdurrahman'ın başına vurup, Faris'i de belinden bıçaklayıp kaçmışlar."

Faris Muhammed Al-Ali'nin arkadaşı Abdurrahman'ın bağırarak yardım istediğini ama kimsenin yardıma gelmediğini belirten Siti, Al-Ali'nin yerde yattığı sürede çok kan kaybettiğini, hastanede vefat ettiğini söyledi.

Faris Muhammed Al-Ali'nin cenazesi morgda bekletilirken İdlib'ten dayısının Antakya'ya geleceği, cenazenin yarın İdlib'te defnedileceği öğrenildi. 

Olaya ilişkin yazılı açıklama yapan Hatay Valiliği ise, "Dün gece Narlıca Mahallesi'nde meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği olayda failler kısa sürede yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir" ifadelerini kullandı.