20 Eylül 2024 Cuma

Hatimoğulları: Narin'in nasıl ve kimler tarafından öldürüldüğü neden gizleniyor

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın mezarını ziyaret etti. Hatimoğulları, "Sevgili Narin'in katilleri açığa çıkarılana kadar bu davanın takipçisi olacağız" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve DEM Parti heyeti, Diyarbakır'ın Tavşantepe köyünde 19 gün kendisinden haber alınamadıktan sonra bir dere yatağında cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın mezarını ziyaret etti.

Narin'in ölümü üzerinde devasa bir sır perdesi olduğunu belirten Hatimoğulları, "Burada Narin'in mezarı başında, cinsel istismara uğrayan, yakınları ve bu erkek egemen sistem tarafından katledilen, polis TOMA'larıyla katledilen, Filistin'de savaşta katledilen bütün çocukları saygıyla anıyorum. Narinleri, Ceylanları, Uğurları, Cemileleri burada bir kez daha anıyorum" dedi.

Erkek egemen sistemin katilleri, tacizcileri ve tecavüzcüleri koruduğunu, kadınları ve çocukları korumadığını ifade eden Hatimoğulları, "Çocuk cinayetleri de Narin'in katledilmesi de kadın cinayetleri de politiktir. Çocuklar bu toplumun geleceğidir. Çocukların mutlu bir şekilde eğitim görebilecekler ve oyun oynayabilecekleri ortamın sağlanması başta büyüklerin, toplumun ve kamunun görevidir" dedi.

'NARİN'İN NASIL ÖLDÜRÜLDÜĞÜ NEDEN GİZLENİYOR'
"Narin'in nasıl ve kimler tarafından öldürüldüğü neden gizleniyor? Tavşantepe'de neleri gizlemektedirler? Bunları koruyan anlayış, bunları koruyan kolluğun içindeki örgütlenmeler, derin devletin içindeki örgütlenmeler bu soruları sormamızdan rahatsız" diyen Hatimoğulları, bu soruları sormaya devam edeceklerini söyledi.

Polislerin tüm birikimini Narin'in cinayetine dair gerçeğin açığa çıkmasını engellemek için kullandığını belirten Hatimoğulları, "Bu cinayet tıpkı Susurluk gibi devlet mafya ve siyasetin nasıl iç içe geçtiğini deşifre etmiştir. O kirli organizasyonu nasıl Susurluk ortaya çıkardıysa, Narin'in katledilmesi de paramiliter güçlerin ve devletin buradaki politikasını deşifre etmiştir" dedi.

AKP milletvekili Galip Ensarioğlu'nun sözlerini hatırlatan Hatimoğulları "Aileden kastettiği Güran ailesi mi devletin kendisi midir? Bunu açıklasın. Bu bir soruşturma konusudur. Bugüne kadar bu iktidar partisi milletvekilinin soruşturmaya tabi tutulmaması da suçtur. Buradan suç duyurusundan bulunuyoruz" dedi.

'KORUNMAK İSTENEN SİLAH DEPOSU MUDUR'
Tavşantepe'de bir silah deposu olduğuna dair iddialara dikkat çeken Hatimoğulları, "Korunmak istenen bu silah deposu mudur? Başka Kürdistan'ın hangi kentinde benzer köyler var, kaç tane silah deposu var? Buna neden ihtiyaç duyulmuştur? Bunun Narin'in katledilmesiyle ilgisi nedir? Tüm bunlar açığa çıkmalıdır. Baştan beri profesyonelce ailenin nasıl ifade vereceğinden tutun da özellikle yandaş medyaya servis edilen sistematik haberler kim tarafından hangi amaçla servis edilmektedir? Dosyayla ilgili gizlilik kararı olduğu halde, daha bir şahıs ifadesini verir vermez ifadesi basına hangi amaçla ve kimler tarafından sızdırılmıştır" sorularını sordu.

'BU DAVAYI BIRAKMAYACAĞIZ'
Hatimoğulları, şöyle devam etti: "Narin nasıl katledildi, kim katletti, bu katilleri kim ve neden korumaktadır? Bu sorunun bir diğer başlığı. Küçük Narin katledildikten sonra bütün delilleri yok etmek amacıyla adeta suyun altında adeta mezar yaparak onu gömen anlayış kimdir? Bu teknik bilgileri onlara kim vermiştir, fiili kim gerçekleştirmiştir? Sevgili Narin'in, 8 yaşındaki çocuğun ölümünün ardında bütün toplumu ilgilendiren devasa sorular ve sorunlar kalmıştır. Sevgili Narin'in katilleri açığa çıkarılana kadar, bütün bu sorular yanıtlanana kadar biz bu davanın takipçisi olacağız. Bu davayı bırakmayacağız. Bu dava çocukları yaşatmak için takip edilecek. Bu dava çocukların istismara uğramaması için takip edilecek."

'TÜM TOPLUMU MÜCADELEYE DAVET EDİYORUM'
Hiçbir çocuk istismara uğramayıncaya, çocuklar üzerindeki şiddet son bulana kadar mücadele edeceklerinin altını çizen Hatimoğulları, "Sevgili Narin sana sözümüz olsun ki, sadece DEM Partili kadınlar adına değil Türkiye ve Kürdistan adına, biz kadınlar sizlere ve sizlerin yaşam hakkına sonuna kadar sahip çıkacağız. Sevgili Narin'in burada sana rahat uyu diyemeyeceğim. Senin ölü bedenine bile işkence edilmiş. Sen böyle bir toplumda yaşamını kaybettin. Bundan dolayı kelimelerle anlatamayacağımız kadar üzgünüz. Senin gibi başka bir çocuğun başına böyle olayların gelmemesi için mücadele etmek hepimizin, bütün toplumun görevidir. Buradan bütün toplumu bu konuda daha çok mücadele etmeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.