19 Eylül 2024 Perşembe

HBDH Bursa'da 3 eylem yaptığını duyurdu

Tecrit ve işgal saldırılarına karşı eylem seferberliği kapsamında Bursa'da 3 eylem düzenlediklerini duyuran HBDH Kemal Pir Milisleri, "Bu temelde başta gençler olmak üzere tüm herkesi liselerde, üniversitelerde, fabrika ve sokaklarda yaşadığı yer de faşizme çanak tutan her türlü kişi ve kurumu hedeflemeye çağırıyoruz" dedi. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Kemal Pir Milisleri, tecrit ve işgal saldırılarına karşı Bursa'da 3 eylem gerçekleştirdiğini duyurdu. Eyleme ilişkin açıklamada, "Faşist Türk devletinin cezaevlerine, gerilla alanlarına, halkımıza ve Rojava'ya dönük artan saldırılarına karşı Kemal Pir milisleri tarafından 8 Eylül tarihinde Bursa'da faşistlere ait üç farklı noktaya misilleme eylemleri düzenlendi.

'3 EYLEM DÜZENLEDİK'
"Milis gücümüz güvenli bir şekilde kendi alanına ulaşırken yapılan eylemlerin ayrıntıları şöyledir: Gece 03:00 civarında Bursa'nın Kestel ilçesindeki Uludağ Organize Sanayi sitesinde bulunan bir halı ve dokuma fabrikası ateşe verildi. Gece 04:00 te Bursa Osmangazi ilçesi Ahmetpaşa Mahallesinde bir faşiste ait olduğu tespit edilen iş merkezinin deposu ateşe verildi. Hırdavat züccaciye ve çeşitli hazır ürünlerin satıldığı iş merkezi tamamen kül oldu. Sabah saatlerin de Bursa Nilüfer ilçesi Çelebi Mehmet Mahallesin de bulunan belediyeye ait geri dönüşüm hurdalığı ateşe verildi.

'FAŞİZMİ TÜRKİYE VE KÜRDİSTAN'DA PARAMPARÇA EDEBİLİRİZ'
"Devam eden işgal operasyonları çerçevesinde Başur ve Rojava Kürdistan'da sivil yerleşim alanlarına dönük her gün hava saldırıları düzenlenerek insanlarımız katlediliyor. Yine özgürlük gerillası karşısında bozguna uğrayan işgalci ordu kimyasal gazlar dahil her türlü tekniği kullanıyor. Bütün bu yaşananlar İmralı ada cezaevinde 41 aydır kendisinden haber alınamayan Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecrit ile doğrudan bağlantılıdır. İçinde bulunduğu yıkımı gizlemek ve ömrünü uzatmak için işgal ve imha politikalarında ısrarcı davranan faşist AKP-MHP rejimine karşı ancak ve ancak devrimci görevlerimize sahip çıkarak mücadeleyi büyüterek saldırıları durdurabilir faşizmi Türkiye ve Kürdistan'da paramparça edebiliriz. Bu temelde başta gençler olmak üzere tüm herkesi liselerde, üniversitelerde, fabrika ve sokaklarda yaşadığı yer de faşizme çanak tutan her türlü kişi ve kurumu hedeflemeye çağırıyoruz. Yaşasın HBDH! Yaşasın gerilla direnişimiz! Tecrit ve işgale son!"