19 Eylül 2024 Perşembe

HBDH Bursa'da eylem yaptığını duyurdu

Bursa'da geri dönüşüm tesisine eylem düzenlediklerini duyuran HBDH Nujiyan Amed Milisleri, kesintisiz eyleme çağırdı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Nujiyan Amed Milisleri, Bursa'da geri dönüşüm tesisine eylem düzenlediklerini duyurdu. Tecrit ve işgal saldırına karşı eylem seferberliği kapsamında eylemlerin devam ettiği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'BİRLEŞİK DEVRİM MİLİSLERİNİN HEDEFİ OLMAKTAN KURTULAMAYACAK'
"4 Eylül günü, sabah saatlerinde, Bursa'nın Nilüfer ilçesi Çalı semtinde bulunan bir geri dönüşüm tesisi Nujiyan Amed milislerimizin hedefi oldu. Zindanlarda devam eden tecrit ve Kürdistan'da ki işgal saldırılarına misilleme olarak gerçekleştirilen eylem sonucu çıkan yangında geri dönüşüm tesisi tamamen kül oldu. Eylemi gerçekleştiren birim güvenli bir şekilde alanına ulaşmıştır. Soykırımcı Türk devletinin savaşta ve çözümsüzlükte ısrarcı tutumuna karşı metropoller de faşizme ve işbirlikçilerine kan kusturmaya devam ediyoruz! Kürdistan'da sivil halka karşı katliamlar, suikastlar yaşanırken, her gün dağlarımız ve yerleşim alanlarına tonlarca bombalar yağdırılırken, zindanlarda sayın Öcalan şahsında artarak devam eden tecrit ve işkence politikalarıyla devrimci tutsaklara teslimiyet dayatılırken; faşist düşman ve bu zulme çanak tutan hiç kimse birleşik devrim milislerinin hedefi olmaktan kurtulamayacak!

'KESİNTİSİZ EYLEME ÇAĞIRIYORUZ'
"Sömürgeci zihniyet karşısında boyun eğmeden direnen halkımız, zindanlarda teslim alınamaz direnişiyle devrimci yoldaşlarımız, işgalciliğe geçit vermeyen kahraman gerillamız dağlarda ve metropollerde savaş pusulamız olmaya devam edecek. Gün emeğin onurunu ve topraklarımızı faşizmin kanlı ellerinden özgürleştirme günüdür! Bunun için herkesi bulunduğu yerde kesintisiz eyleme geçmeye çağırıyoruz! Yaşasın HBDH! Yaşasın birleşik mücadelemiz! Tecride ve işgale son!"