21 Eylül 2024 Cumartesi

HBDH milislerinden Tuzla'daki fabrikaya sabotaj eylemi

HBDH Halil Aksakal milisleri, kayyum darbesine karşı Tuzla'daki bir fabrikaya sabotaj eylemi düzenlediğini duyurdu.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Halil Aksakal milisleri, Hakkari'deki kayyum darbesine karşı 18 Haziran'da Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesinde otomotiv yedek parçası üreten fabrikaya sabotaj eylemi düzenlediğini açıkladı.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Kuzey Kürdistan'da süren kayyum darbesine karşı milislerimiz eylemler yapmaya devam ediyor. Faşist-barbar AKP-MHP rejimi bir yandan halka zulüm ederken diğer yandan halkın iradesini gasp ederek çürümüş iktidarının ömrünü uzatmaya çalışıyor. Kayyumun atandığı günden bu yana direnişi ve başkaldırıyı kuşanarak faşist rejimin atadığı kayyumu tanımayarak sokakları tutan ve Colemêrg başta olmak üzere halkın belediyelerinin önünde nöbet eylemleri ve protestolar gerçekleştiren Kürt halkı ve dostları yükselen faşizm dalgasına karşı birleşik mücadele temelinde demokratik özgür yaşamda ısrar etmektedir.

HBDH milisleri olarak halkın safında yer almaya devam edecek Kürt halkına ve birleşik mücadelenin demokratik kazanımlarına karşı gelişen saldırılar son buluncaya kadar bulunduğumuz her yerde ansızın eylemler yaparak cevap vermeye devam edeceğiz. İşgal, sömürü ve kayyum rejimine karşı yapılan eylemlerle tüm gençlere ve halkımıza çağrımızdır: Gün sokağa çıkma, faşizmden hesap sorma günüdür."