7 Ekim 2024 Pazartesi

HDK Emek Meclisi'nden işçilerle dayanışma konseri

Direnen işçilerle dayanışma konseri düzenleyen HDK Emek Meclisi, örgütlü mücadeleye dikkat çekti. Devletin ve sermayenin sömürüsünden kurtulmanın tek yolunun işçi ve emekçilerin, halkların öz gücünde olduğu vurgulandı. 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Emek Meclisi, işçilerle dayanışmak ve direnişlerine dikkat çekmek amacıyla Şişli'de bulunan Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde konser gerçekleştirdi. Yüzlerce kişinin katıldığı konser salonuna "Yaşasın sınıf dayanışması" pankartları asıldı.

DİRENENLER SÖZ ALDI
Söz alan direnen işçiler sınıf mücadelesinin gücüne dikkat çekti. Petrol-İş'te örgütlendikleri için işten atılan 19 gündür grevde olan As Plastik direnişçileri, "Bugün işçilerin sesini duyurabileceği alan çok kısıtlı. O yüzden bu organizasyonlar işçi sınıfı açısından önemlidir. Bizler de burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. İşçi sınıfı güçlüdür" dedi.

Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK-SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen de işçilerin ve halkın cephesini güçlendirilmesi için mücadele vurgusunda bulundu.

DEMİR: TEK GÜÇ İŞÇİ SINIFI VE MÜTTEFİKİ EMEKÇİLERDİR
HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, sürdürülen savaşlara değinerek bu süreçte işçi sınıfıyla birlikte olmanın önemine dikkat çekti. Demir, "Mutluluk duyuyorum çünkü bu savaşı durdurabilecek gerçek gücün, gerçek örgütlü gücün tüm dünya üzerinde zincirlerinden başka koparacak bir şeyi olmayan işçi sınıfı ve onun müttefiki emekçiler olduğunu biliyoruz. Burjuvazinin ve onun örgütlü gücü olan devletlerin birikim krizine, daha fazla kar anlayışına kurban edilen, edilmek istenen doğa ve emek gücü bu pervasızlığın karşısında aynı kararlılıkta örgütlenmek, kendi öz gücünün farkında olmak zorunda. Bir tarafta okula aç giden, daha 12'sinde çalışmaya zorlanan çocuklarımız öte yanda milyonlarla ifade edilen paraların harcandığı eğlence partilerinin olduğu bir dünyayı, üstelik dünya üzerindeki her şeyi elleriyle yaratanlar olarak yerle bir etmekle sorumluyuz. Bu sorumluluğun verdiği ağırlıkla, gururla sizleri selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

'HAYATI YAŞAYAMAMANIN PATLAMASIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ'
Demir, yürütülen özel savaş politikalarına değinerek mücadele vurgusu yaptı. Demir sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye topraklarında yaşanan toplumsal çürümenin işçi sınıfına ve emekçilere karşı devletin ve onun uygulayıcısı AKP-MHP iktidarının yürüttüğü işçi karşıtı politikalardan bağımsız olmadığını biliyoruz. Gençlerimiz, çocuklarımız aç, işsiz, geleceksiz, yoksun. Hayatı yaşayamamanın patlamasıyla karşı karşıyayız. Uyuşturucunun pençesine terk edilen gençlerimize, her gün katledilen kadınlarımıza, çocuklarımıza sahip çıkmak, bunu başarabilmek ancak örgütlü gücümüzle olacaktır. Çocuklarımızdan çok patronların yüzünü gördüğümüz çalışma saatlerinden, tüm gün çalışmamıza rağmen dalga geçer gibi bizlere reva görülen asgari ücretten, pastadan en az payı almamıza rağmen en çok vergiyi veriyor olmaktan kurtulmak ancak örgütlü gücümüzle olacaktır."

Konuşmaların ardından Grup Vardiya, Bandista ve Bajar müzik grupları sahne aldı. Halaylar eksik olmadı.