21 Eylül 2024 Cumartesi

Heilbronn'da Kürt Toplum Derneğine polis saldırısı protesto edildi

Almanya'nın Heilbronn kentinde polisin Kürt Toplum Derneğine yapmış olduğu sindirme, kiriminalleştirme saldırısı ve 129/B yasası protesto edildi.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde Kürt gençleri, Alman Antifa ve göçmen örgütleri Heilbronn Nekerparkplatz Theresienwiese'de bir araya gelerek, Almanya'nın Kürtlere karşı devam eden kriminalizasyon politikasına karşı yürüyüşe geçti.

İki gün önce Heilbronn'da bulunan Demokratik Kürt Toplum Merkezine Baden-Württemberg polisi tarafından bir baskın düzenlenmiş ve derneğe ait çok sayıda şehit Kürt savaşçının portrelerine el konulmuş, iki Kürt ailenin evleri eş zamanlı basılmıştı. Polis baskını, dernekte yapılan anmaları baskının gerekçesi olarak öne sürmüştü.

Konuşmalarda, Kürt politikacıları ve Kürdistanlı derneklere yapılan baskınların yoğunlaştığına dikkat çekilerek Alman devletinin Kürt ve göçmen siyasetçileri bir taraftan kıriminalize etmek, diğer taraftan da kitleleri yıldırmak istediği vurgulandı.

Konuşmalarda, Alman kamuoyuna seslenilerek bu adaletsizliğe karşı sessiz kalınmaması gerektiğine dikkat çekti.

Eylemde, son zamanlarda Almanya'da Kürtlere karşı artan baskılar ve tutuklamalara dikkat çeken çok sayıda döviz ve pankart taşındı.

Açıklamada Heilbronner Stimme gazetesinin genellikle Heilbronn Demokratik Kürt Toplum Merkezinin bütün faaliyetlerini kriminal suç kapsamında tutarak çeşitli haberler yaptığı ve Kürt derneğinin kültürel, sosyal aktivitelerine dönük karalamaya yer verildiğini belirterek, Kürtlerin meşru aktivitelerini kriminal suçmuş gibi lanse etmelerini kınadıkları ifade edildi.

Eylem "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganıyla bitirildi.