24 Eylül 2024 Salı

Hekimler taleplerini Meclis'e iletti

İstanbul Tabip Odası, hekimlerin taleplerinin acilen görüşülmesi için Meclis Başkanlığı'na ve Meclis'te grubu bulanan siyasi partilere dilekçe faksladı. 

Hekim ve diş hekimlerinin gelirleri ve özlük haklarında yapılacağı öngörülen düzenlemenin ileri bir tarihte görüşülmek üzere Meclis gündeminden hızla geri çekilmesi ve tasarının görüşüleceği tarihin de, tasarının içeriğinin de netlik kazanmaması sağlık çalışanlarının tepkisine yol açtı.

Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları "Vazgeçmiyoruz; oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz!" çağrısıyla sürecin takipçisi olacaklarını belirterek bir dizi etkinlik gerçekleştirdiler. Bu kapsamda 31 Aralık 2021, Meclis Başkanlığına ve milletvekillerine hekimlerin taleplerini içeren rapor gönderildi.

Hekimlerin taleplerinin acilen görüşülmesi için Meclis Başkanlığı'na ve Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere dilekçeler fakslandı.

'KÖLELİK DÜZENİNDEKİ ÇALIŞMA ŞARTLARIMIZA TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI'
İstanbul Tabip Odası (İTO) Yönetim Kurulu üyeleri faks çekme eylemi Sirkeci Büyük Postanesi önünde bir araya geldi. "Vazgeçmiyoruz, oyalama değil hakkımız olanı istiyoruz" pankartının açıldığı eylemde basın açıklamasını kamuoyuyla paylaşan İstanbul Tabip odası Genel Sekreteri Dr. Osman Küçükosmanoğlu şunları dile getirdi: "Yıllardır uygulanan sağlık politikaları hem toplumu hem hekimleri hem de sağlık emekçilerini tükenme noktasına getirdi. Çalışma koşullarımız her geçen sene daha da ağırlaşırken, gelirlerimiz eridi. Sağlıkta şiddet ve hukuksuzluklar hayatımızın her anına girdi. Pandemi döneminde de artan iş yükü ve hastalık riski; sağlık emekçilerinin tükenmesine ve ölmesine neden olurken, buna sebep olanlar 'hakkınız ödenmez diyerek' süreci sahte alkışlarıyla geçiştirmeye çalıştılar. Ancak ne bu sahteliklere ne de kölelik düzenindeki çalışma şartlarımıza tahammülümüz kaldı."

'MÜCADELEMİZ ARTARAK DEVAM EDECEKTİR' 
Medya önünde hekimlere "büyük müjde" olarak duyurulan sözde hekim maaşlarında iyileştirme  düzenlemesinin iktidar tarafından Meclis'te geri çekildiğini hatırlatan Küçükosmanoğlu, "Bir kez daha söylüyoruz: Emeğimiz sizin oyuncağınız değildir. Kendi getirdikleri tasarıyla yapacakları sınırlı iyileştirmeye bile tahammül edemeyip geri çeken anlayışla mücadelemiz artarak devam edecektir" dedi.

Küçükosmanoğlu, şöyle devam etti: "Buradan tüm siyasilere sesleniyoruz: Hekimler kölelik şartlarını kabul etmiyor, etmeyecek. Hak ettiklerimizi alana kadar mücadelemiz ve eylemlerimiz artarak devam edecek. Meclisin açılmasıyla birlikte taleplerimizin acilen görüşülmesini, insanca yaşayacak, emekliliğe yansıyacak bir ücret düzenlemesini ve güvenli çalışma şartlarının sağlanmasını istiyoruz. Umudumuzun ve mücadelemizin gücü haklılığımızdan gelmektedir."