20 Eylül 2024 Cuma

Hopa'da Reşit Kibar, Metin Lokumcu ve Narin Güran için fidan dikildi

Hopa'da Cankurtaran geçidinde Çifteköprü Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin çağrısıyla Reşit Kibar, Metin Lokumcu ve Narin Güran için fidan dikildi.

Hopa'da Cankurtaran geçidinde Çifteköprü Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin çağrısıyla Reşit Kibar için fidan dikildi. Kibar'ın yanı sıra Metin Lokumcu ve 19 gün sonra cenazesi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için de fidan dikildi.

Ağaç dikimi sırasında Çifteköprü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Gökhan Genç söz aldı. Genç, Reşit Kibar'ın acısının hâlâ taze olduğunu, Reşit Kibar'ı katledenlerin hesap vermesi için mücadelelerine de devam ettiklerini ifade etti.

Genç, gerekli işlemleri başlattıklarını, sadece tetikçi Muhammet Ustabaş'ın değil, başta ihaleyi alan şirketin sahibi Yunus Merttürk ve azmettirici Fikret Merttürk olmak üzere sorumluluğu olan herkesin yargılanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Genç, sorumluların bedelini ödeyeceğini ekledi.

Genç konuşmasında Kibar'ın katledilmesine tepki gösterdiği için Artvin Halkevi yöneticisi Dusun Ali Koyuncu'nun gözaltına alınıp tutuklanmasına da değindi. "Sanmasınlar ki Dursun Aliler, Reşit Kibarlar biter" diyen Genç, Koyuncu'nun serbest bırakılmaması durumunda eylemlerine başlayacaklarını ilan etti.