19 Eylül 2024 Perşembe

Hopalı ve Kemalpaşalı kadınlar: Çocukların hesabını soracağız

Hopa'da bir araya gelen kadınlar Narin başta olmak üzere kaybedilen ve katledilen çocuklar için açıklama yaptı. Narin için adalet istemenin tüm kaybedilen ve katledilen çocuklar için adalet istemek olduğu kaydedilen açıklamada, "Başka Narinler olmasın, hiçbir çocuk okula aç gitmesin, istismara uğramasın, kaybolup katledilmesin diye mücadelemiz sürecek"

Hopalı ve Kemalpaşalı kadınlar, Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin Güran için bir araya geldi. "İstismar edilen, kaybedilen, katledilen çocukların hesabını soracağız. Narin'e ne oldu?" pankartı ve "Kutsal aileniz batsın çocuklar yaşasın", "Narin için adalet Rabia Naz için adalet", "Düzeniniz çocukları öldürüyor", "Susmak suça ortak olmaktır" dövizlerini taşıyan kadınlar Hopa parkına yürüdü. 

Yürüyüş sırasında "Tarikatlar, cemaatler hepsi kapatılacak", "İstismarcı Diyanet kapatılsın", "Katil Hizbullah işbirlikçi AKP" sloganları sık sık atıldı. 

Basın metnini okuyan Seval Karabulut, "Bugün Narin'in isyanını kuşanmak; öldürülen, kaybedilen, yaşamları ellerinden alınan, gelecekleri cemaat ve tarikatlara teslim edilen çocuklar için hesap sormak demektir" dedi. 

Narin için adalet talebinin 2018 yılında Giresun'da şüpheli ölümü aydınlatılmayan Rabia Naz için, İsmailağa Cemaati'nin yurdunda ölen Mahmut Osman Kamış için, sokağa çıkma yasağında katledilen Cemile Cağırga için, 4 yıldır kayıp olan Gülistan Doku için, öldürülen kadınların, LGBTİ+'larnı adalet talebi olduğunu kaydeden Karabulut, şöyle devam etti: "Bu ülkeyi kayıp çocukların, erkek-devlet tarafından öldürülen çocukların ülkesi olmaktan çıkaracağız. Koruyan, aklayan erkek devletinizden hesap soracağız. Çocukları korumayan, istismarı aklayanlar aynı zamandan çocuk yoksulluğu çocuk açlığını yok sayıyor. Milyonlarca çocuk, bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek hakkından, parasız bilimsel eğitim hakkından yoksun, tarikat ve cemaat karanlığına itiliyor. Başka Narinler olmasın, hiçbir çocuk okula aç gitmesin, istismara uğramasın, kaybolup katledilmesin diye mücadelemiz sürecek. Narin için adalet, tüm kaybedilen katledilen çocuklar için adalet."