21 Eylül 2024 Cumartesi

İbrahim Okçuoğlu Berlin'de anıldı: Yolunuzdan, zafere yürüyeceğiz

Kanser hastalığı nedeniyle yaşama gözlerini yuman MLKP kurucu kadrolarından İbrahim Okçuoğlu, Berlin'de yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikle anıldı. Ailesi, yoldaşları, dostları ve öğrencileri ona mücadelesin büyütme ve ideallerini zaferle taçlandırma sözü verdiler.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) kurucu kadrolarından İbrahim Okçuoğlu (Nejat Barış), Roza Lüksemburg ve Karl Liebknecht'in naaşlarının bulunduğu mezarlıkta son yolculuğuna uğurlandı. Uğurlama törenin ardından Berlin'de anma etkinliği de düzenlendi.

Anmanın düzenlendiği salona Almanca ve Türkçe "Komünist aydın İbrahim Okçuoğlu ölümsüzdür" pankartları, MLKP, KKÖ ve KGÖ bayrakları asıldı.

Okçuoğlu'nun yazdığı ve çevirisi yaptığı kitaplar ile özel eşyalarından oluşan bir stant açıldı.

Komünist gençler, MLKP, KKÖ ve KGÖ bayrakları ile kortej oluşturdu, Almanca, Kürtçe ve Türkçe, "İbrahim yoldaş ölümsüzdür", "Yaşasın devrim ve sosyalizm" sloganları ile salona girdi.

Anma, Okçuoğlu şahsında devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

Ardından Okçuoğlu'nun mücadele yaşamından kesitlerin olduğu sinevizyonun gösterimi yapıldı.

'AND OLSUN Kİ İDEALLERİNİZİ GERÇEK KILACAĞIZ'
MLKP ve KKÖ adına konuşma yapan temsilci, İbrahim Okçuoğlu'nun mücadele yaşamına ilişkin bilgiler verdi, "Acımız büyük ama öfkemiz daha büyük. Partimiz önemli bir kadrosunu, mücadelemiz önemli bir neferini, halklarımız değerli bir yoldaşını yitirdi" dedi.

Okçuoğlu'nun, enternasyonal mücadelenin büyütülmesinde ve kuruluşunda önemli katkılar sağladığına dikkat çekti. MLKP ve KKÖ temsilcisi şunları söyledi: "Nejat Barış yoldaş 'Yılgınlık yok, asla teslimiyet yok' görüş açısıyla mücadele etti. Hep devrimci bir çizgide durdu. Hep söylediği gibi, umut bizdedir, umut kendimizdedir. MLKP, Komünist Kadın Örgütü ve Komünist Gençlik Örgütü olarak, devrimci mücadeleyi yükselteceğiz, faşizmi yıkacak, Türkiye, Kürdistan ve tüm dünyada sosyalizmi inşa edeceğiz.”

OKÇUOĞLU'NUN OĞLU: TEŞEKKÜR EDERİZ BİZİ İNSAN YAPTIN
İbrahim Okçuoğlu'nun ailesi adına konuşan oğlu, "Babamız, sizin hocanız aramızdan ayrıldı. Çok üzülüyoruz, onu özlüyoruz. Her zaman her şeyi sorabileceğimiz, her zaman konuşabileceğimiz bir insandı. Onun dediği gibi, 'Hayat devam ediyor özellikle de mücadele devam etmeli'" dedi.

"Babamın her zaman her soruya bir yanıtı" vardı diyen oğlu, şöyle devam etti: "'Bir sosyalist saygılı, çalışkan olmalı ve akıllıca davranmalıdır. Bilgiye aç olmalısın, hemen tatmin olmamalısın çünkü daha fazlasını istemezsen kapitalist dünya seni yutar' derdi. 'Bir insan, onu kimse düşünmediğinde ölür' derler, babamı ve devrim şehitlerini hiç unutmayacağız.”

Okçuoğlu'nun, "Arkadaşlar gelir ve gider, yoldaşlar hayat boyu kalır. Yoldaşlarda ben yoktur biz vardır" dediğini de aktaran oğlu, şöyle devam etti: "Evet doğru baba, bunu son bir kaç haftada bir kez daha gördüm. Bizi hiç yalnız bırakmadılar. Bir babaya veda etmek zor ama yalnız olmadığını, olmadığımızı bilmemiz çok güzel. Teşekkürler ederiz babacığım bizi insan yaptın. Babam ölümsüzdür. Yaşasın devrim ve sosyalizm."

SYPG: YOLUNUZDAN YÜRÜYECEK, ZAFERE KİLİTLENECEĞİZ
Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumu (SYPG) gönderdiği videolu mesajla İbrahim Okçuoğlu'nu andı, halklara başsağlığı dileklerini iletti. Okçuoğlu'nun devrimin başında Rojava'ya gittiğini hatırlatan SYPG adına konuşan Mizgin Erebo, "Gözlemlediklerini ve takip ettiklerini Marksist Leninist bir bakış açısıyla kitaplaştırdı ve bizi aydınlattı" dedi.

İbrahim Okçuoğlu'nun birçok devrimciye "hoca" olduğunu söyleyen Erebo, "İvana Hoffman ve Özgür Namoğlu İbrahim Okçuoğlu yoldaşın öğrencilerindendi. İbrahim Okçuoğlu Avrupa'dan bu devrime çok emek vermiştir. Onun bu emeklerinden bizim başımız dik. İbrahim Okçuoğlu'nun bize gösterdiği yol Marksist Leninist Komünist Parti'den Baran Serhat, Ahmet Şoreş ve onlarca yoldaşımızın açtığı yolun takipçisiyiz" dedi.

Rojava'da Marksist Leninist görüşün yayılması için mücadele ettiklerini vurgulayan Arebo, "Her daim İbrahim Okçuoğlu'nun görüşleri bizi aydınlatacak. Her zaman yoldaşların yolunu takip edeceğiz sosyalizm ve komünizm düşlerini gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Mizgin Erebo şöyle devam etti: "Bizler bu toprakların, Rojava devriminin komünistleri olarak diyoruz ki; insanın nerede şehit düştüğü önemli değil, ne için şehit düştüğü önemli. İbrahim Okçuoğlu 70 yıllık ömrünün önemli bir bölümünü Marksist Leninist görüşlerini gerçekleştirmek için adadı. Bu bizim için çok büyük bir onurdur ve her zaman bize örnektir. Avrupa'dan Türkiye'ye, Kürdistan'dan ve Ortadoğu halklarına kadar, mücadelemiz ve direnişimiz her zaman daha da yükselecektir. Her zaman zafere kilitli olacağız ve bu yolu takip edeceğiz."

KGÖ: SINIF KİNİMİZİ BİLEYECEK, DAHA KARARLI OLACAĞIZ
Okçuoğlu'nun bilincini ve devrimci duruşunu örnek alacaklarını vurgulayan KGÖ temsilcisi ise şöyle devam etti: "Komünist gençler için revizyonizme karşı mücadelede kutup yıldızımız olacaksın. Savunduğun değerleri ve mücadeleye olan inancını genç devrimcilere aktaracağız. Asla geri adım atmadan bize verdiğin bilinçle zafere kadar mücadeleye devam edeceğiz. Başlar yukarı yoldaşlar, sınıf kinimizi bileyecek, daha kararlı şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz."

Yıllardır birlikte mücadele eden yoldaşları, söz alarak Okçuoğlu'nu anlattı. Yoldaşları, "O'nun mirasını devraldık, ideallerini gerçek kılacağız" dedi.

Daha sonra devrimci örgütlerin temsilcileri konuşma yaptı.

KOMÜNİST İNŞA: KAVGAMIZDA YAŞATACAĞIZ, KOMÜNİZME KADAR
İbrahim Okçuoğlu'nun Almanya'da kuruluşunda büyük emek verdiği Komünist İnşa Örgütü (KA) temsilcisi "Dostumuz ve yoldaşımız İbrahim Okçuoğlu ölümsüzdür" dedi.

Okçuoğlu'nun Almanya komünist hareketinin temel parçası olduğunu kaydeden KA temsilcisi, "İbrahim yoldaşın bayrağını yüksek tutacağız, kavgamızda ve mücadelemizde yaşatacağız. Komünizme kadar!" ifadelerini kullandı.

KCDK-E: ONLARIN DÜŞÜNÜ GERÇEK KILACAĞIZ
KCDK-E adına yapılan konuşmada ise İbrahim Okçuoğlu'nun, Türkiye sosyalist hareketinin önemli neferlerden olduğu belirtilerek, "Halkların kardeşliğine, ortak mücadelesine inandı ve bunu büyüttü. Bize bıraktığı mesaj da budur. Bu önümüze koyduğu ödevdir. Hem şehitlerimizin bize bıraktığı bayrağı devralarak hem de Kürdistan dağlarında savaşan Kürt halkının ve Türkiye sosyalist hareketinin yiğit evlatlarının ortak düşünü gerçek kılmaktır" dedi.

DKP/BÖG: SENİN HAYALLERİNİ YARININ GERÇEKLERİ YAPACAĞIZ
Okçuoğlu'nu anan DKP/BÖG Temsilcisi şunları söyledi: "İbrahim Okçuoğlu'nun ve ondan önce gidenlerin bize bıraktığı bayrağı taşıyacağımızı sözünü yineliyoruz. Birleşik devrimimizi zafere ulaştıracağız. Rahat uyu yoldaş emanetin emanetimizdir. Senin hayallerini yarının gerçekleri yapacağız."

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), Örgütlü Komünistler Birliği Marksist Leninist (ROCML), Maoist Komünist Parti Avrupa Komitesi, TKP/ML-Yurtdışı Komitesi, ATİF Berlin ise gönderdikleri mesajlarla Okçuoğlu'nu andı, partisi MLKP ve ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Anma, Avrupa'nın dört bir yanından Okçuoğlu'nun yoldaşlarının, öğrencilerinin ve dostlarının hep bir ağızdan Enternasyonal marşının okunmasıyla son buldu.