22 Eylül 2024 Pazar

ICOR'dan çağrı: Birleşik anti-emperyalist cephe için kuvvetleri birleştirelim

Devrimci Parti ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu (ICOR), tüm devrimci örgütlere "Birleşik anti-emperyalist cephe için kuvvetleri birleştirme" çağrısı yaptı. Cephenin örgütlenmesi için yapılacak toplantıya katılacak 1 Mayıs'a kadar imzaya açılan metni imzalaması gerekiyor.
Devrimci Parti ve Örgütlerin Enternasyonal Koordinasyonu (ICOR) yazılı bir açıklama yaptı.
 
Emperyalizmin gerici suretini tüm dünya çapında gösterdiğine dikkat çeken ICOR, şunları kaydetti: "Savaş tehditi sürmekte, insanlığın ve doğanın sömürülmesi vahşi bir biçimde yoğunlaşmaktadır. Toplu işsizlik ve yoksulluk tırmanmaktadır. Kadına yönelik baskı ve şiddet günlük yaşamın bir parçası haline gelmiştir. Yaşamın doğal temelleri her geçen gün daha fazla tehlike altındadır. Göçe neden olan unsurlar çoğalmaktadır. Sağcı ve faşist hükümetlerin iktidara gelmesi, bu kuvvetlerin kitleler arasında da güçlenmesinde karşılık bulmaktadır. Emperyalist mantığın nihai sonucu olarak, gençliğin geleceği yok edilmektedir."
 
Son yıllarda bir çok ülkede devrimci, anti-emperyalist parti, örgüt ve hareketlerin ortaya çıktığını belirten ICOR, "Var olan yapılar güç kazanmıştır. Mevcut farklılıkların ötesinde, siyasi ve dünya görüşüne dair çelişkileri adım adım açıklığa kavuşturma isteği büyümektedir" dedi. 
 
Birleşik anti-emperyalist cephe kurma girişiminde bulunulması çağrısında bulunan ICOR, şunları kaydetti: "Bu birliğin gerekliliğini, kurulması için gereken kaynak ihtiyacını bulunduğumuz her yerde tartışmaya açalım. 1 Mayıs 2019 tarihine kadar bu çağrı için imzacılar toplayalım. Birinci anti-emperyalist birleşik cephe konferansını koordine etmek için insiyatif alacak güvenilir temsilciler önerelim. Karşılıklı uzlaşmayla 2020 yılında ilk kez gerçekleşmek üzere dünya çapında bir anti-emperyalist mücadele günü kutlayalım."