23 Eylül 2024 Pazartesi

İnşaat işçileri yemekhane koşullarına isyan etti

İzmir'de Bayraklı Şehir Hastanesi şantiyesinde çalışan inşaat işçileri, yemekhane koşullarına tepki gösterdi. Gösterdikleri tepki sonrası hakarete uğrayan işçiler, eylemlerini büyüterek yemekhanedeki masa ve sandalyeleri dağıttı.

İzmir'de kamu özel ortaklığıyla Türkerler Holding tarafından yapılan Bayraklı Şehir Hastanesi şantiyesinde inşaat işçileri, kendilerine yetersiz ve niteliksiz yemek verilmesine tepki gösterdi. Bunun üzerine hakarete uğrayan işçiler, yemekhanede eylem yaparak masa ve sandalyeleri dağıttı.

DİSK/Dev Yapı-İş sendikası olay yerinden görüntüleri sosyal medyada paylaşarak, "Sorunların bitmek bilmediği şantiyede öğlen yemeğinin yetersiz ve kalitesiz olmasına tepki gösteren işçilere hakaret edilmesinden sonra yemekhanede isyan çıktı" ifadelerini kullandı.

Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, eylemi gerçekleştiren inşaat işçilerini selamlayarak, "Şantiyeler sadece iş cinayetleriyle, hak gasplarıyla değil kötü beslenme ve kötü barınma koşullarıyla da gündemimize oturuyor. Ballı ihalelerle kasalarını dolduran inşaat patronları, maliyet kalemi olarak gördükleri barınma, beslenme koşullarını iyileştirmek adına biz ses çıkartmadan bir girişimde bulunmuyorlar. İnsanca yemekhane koşulları istiyoruz, mücadele edeceğiz alacağız" dedi.