21 Eylül 2024 Cumartesi

İsrail El-Ehli Baptist Hastanesi hedef aldı: en az 500 Filistinli yaşamını yitirdi

İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği soykırım saldırısında aralarında çok sayıda yaralı, çocuk, kadın, yaşlı ve hastanın bulunduğu en az 500 Filistinli katledilirken, bini aşkın kişi yaralandı.

 

Filistinli direniş gruplarının 7 Ekim'de Filistin halkının özgürlüğü için başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrası işgalci siyonist İsrail devleti Gazze Şeridi'nde Filistin halkına dönük soykırım saldırılarını sürdürüyor. Günlerdir aralıksız bir şekilde Gazze'ye dönük mutlak abluka ve bombardımanı devam ettiren siyonist İsrail devleti, dün gece halihazırda süren saldırılar nedeniyle binlerce yaralının bulunduğu, çok sayıda kadın, çocuk ve yaşlının da aralarında bulunduğu sivillerin de hava saldırılarından korunmak için sığındığı El-Ehli Baptist Hastanesini fosfor bombalarıyla bombaladı. İsrail'in saldırısında en az 500 Filistinlinin katledildiği teyit edilirken, bazı yerel kaynakların yaşamını yitirenlerin sayısının bini aştığını yazdı. Bini aşkın kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Katliam sonrası çok sayıda yaralı farklı hastanelere transfer edilmeye çalışılırken, halihazırda günlerdir süren saldırılar sonucu hastanelerin çoğunluğu zaten çalışamaz durumdaydı. Gazze'ye dönük mutlak abluka sonucu temiz su, tıbbi malzemelere erişimin de olmayışıyla katliam sonrası bölgedeki hastanelerin çok zor bir durumda olduğu kaydedildi.

İsrail'in saldırısı sonrası Batı Şeria'nın pek çok kentinde Filistinliler sokaklara döküldü. Siyonist İsrail askerleri, Batı Şeria'da eyleme geçen halkın üzerine ateş açtı.

Filistin'de saldırı sonrası 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

İsrail hükümet yetkilileri, ilk önce saldırıyı sahiplenen açıklamalar yapsalar da gelen tepkiler üzerine bu açıklamaları silerek hastanenin "Gazze tarafından fırlatılan ve kısa düşen bir roket tarafından vurulduğunu" savundu.

Öte yandan İsrail hükümeti, Filistinlilere dönük tehcir dayatmasını yineledi.