21 Eylül 2024 Cumartesi

İsrail Gazze'de okul ve mülteci kampını hedef aldı

El Ehli Hastanesinin ardından siyonist İsrail Gazze'deki okulları, mülteci kamplarını hedef aldı. İsrail'in saldırılarında çoğunluğu çocuk olmak üzere çok sayıda Filistinli katledildi.

Siyonist İsrail'in Filistin halkına yönelik soykırım saldırıları sürüyor. Emperyalist devletlerden aldığı güçle savaş hukukunu yok sayan siyonist İsrail, Gazze'deki El Ehli Hastanesinin ardından evlerini terk edenlerin sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'na (UNRWA) ait bir okulu hedef aldı.

Gazze'nin güney kesiminde bulunan Han Yunus Mülteci Kampında UNRWA'ya ait okullardan birini vuran İsrail'in saldırısında çok sayıda kişi katledildi.

Öte yandan siyonist İsrail el-Bekri ailesinin evinin hedef aldı, 7'si çocuk en az 9 kişiyi katletti. Bombardıman sonucu yıkılan evin enkazı altında kalan insanlar olduğu belirtildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, bakanlığın resmi Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda, Han Yunus ve Mısır sınırına yakın Rafah bölgesine yönelik düzenlenen hava saldırılarında, çoğunluğu çocuk ve kadınlar olmak üzere çok sayıda kişinin katledildiğini açıkladı. Yine Gazze'deki Nusayrat Mülteci Kampına yönelik hava saldırısında bir bebeğin hayatını kaybettiği ve yaralananların bulunduğu aktarıldı. Gazze'nin Cibalya bölgesinde hedef alınan evde 13 Filistinlinin katledildiği, çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 15 kişinin de yaralandığı belirtildi. Ayrıca, kentin güneybatısında Tel el-Heva Mahallesindeki sivillerin ikamet ettiği binalara düzenlenen saldırılar nedeniyle ölen ve yaralananların olduğu belirtildi.