20 Eylül 2024 Cuma

İsrail, Gazze'ye katliam saldırılarını sürdürdü

Siyonist İsrail ordusu, Nusayrat, el-Beric, Cibaliya mülteci kampları, Beyt Lahiya, Refah ve Gazze kentlerine şiddetli hava saldırısı düzenledi. Saldırıda çoğunluğu çocuk ve kadın en az 20 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Saldırıda yaşamını yitirenler arasında bir de gazeteci bulunuyor.

Siyonist İsrail rejimi, Filistin halkına yönelik katliam saldırılarını dün gece de sürdürdü. Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki bir yerleşim alanını hava saldırısıyla hedef alan İsrail askerleri en az 20 Filistinliyi katletti, onlarca Filistinliyi yaraladı. Saldırıda Abullah el-Neccar adlı gazeteci de hayatını kaybetti.

El-Neccar'ın hayatını kaybetmesiyle, Gazze Şeridi'nde İsrail ordusu tarafından düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden gazeteci sayısı 148'e yükseldi.

Enkaz altında kalanlar olduğu bildirilirken, yaşamını yitirenlerin sayısının artabileceği kaydedildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 103'ü çocuk, 9 bin 849'u kadın olmak üzere 35 bin 386 Filistinlinin katledildiği, 79 bin 366 Filistinlinin yaralandığını duyurmuştu.