20 Eylül 2024 Cuma

İsrail saldırılarında katledilen Filistinlilerin sayısı 36 bini aştı

Siyonist İsrail ordusunun Gazze'ye dönük saldırılarında katledilen Filistinlilerin sayısı en az 36 bin 550'ye yükselirken, işgal altındaki Batı Şeria'da da pek çok noktaya baskın düzenlendi.

Siyonist İsrail'in Gazze Şeridi'ne dönük soykırım saldırıları sürüyor. İsrail Gazze Şeridi'nin pek çok noktasına dönük hava saldırılarını devam ettirirken, siyonist işgal ordusu kara kuvvetlerini Gazze'nin merkezindeki Deyr el-Balah'ta bulunan Büreyj mülteci kampına çektiğini açıkladı.

Deyr el-Balah'a düzenlenen saldırılar sonucu bölgedeki morgların dolduğu ve çalışır durumdaki hastanelerin yaralıların durumuna yetişmekte güçlük çektiği öğrenildi. İsrail'in saldırıları ve mutlak ambargosu sonucu bölgedeki pek çok hastane yıkılmış ve çalışamaz duruma gelmiş, diğerleri ise büyük hasarlar alarak pek çok bölümünü kapatmıştı.

Son 24 saatte en az 66 Filistinli İsrail'in saldırılarında katledildi. 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde katledilen Filistinlilerin sayısı 36 bin 550'ye yükselirken, en az 82 bin 959 kişi yaralandı.

BATI ŞERİA'DA BASKINLAR
Öte yandan İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'ya dönük baskınları da devam ediyor. Cenin mülteci kampına düzenlenen baskında siyonist İsrail askerleri evlerini savunan Filistinlilere saldırdı. Kafr Dan köyüne yapılan baskında yaşanan çatışmalarda en az 3 Filistinli yaralanırken, 9 Filistinli gözaltına alındı.

Kafr Dan'a yapılan baskında İsrail ordusu Filistinlilerin sahip olduğu tarım alanları ve sivil altyapıyı buldozerlerle yıktı.

El Halil'de yapılan baskınlarda ise 35 kişi gözaltına alındı.