21 Eylül 2024 Cumartesi

İsrail'den soykırım talimatı, Cebaliye mülteci kampı bombalandı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant Gazze'ye dönük “tam kuşatma” talimatı verdi, İsrail savaş uçakları Cebaliye mülteci kampını bombalayarak onlarca Filistinliyi katletti.

Filistinli direniş güçlerinin Hamas öncülüğünde başlattığı Aksa Tufanı operasyonuyla patlak veren savaşta siyonist İsrail hükümeti de Gazze'ye dönük hava saldırılarını sürdürüyor.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant "Gazze Şeridi'nde tam bir kuşatma emri verdim. Elektrik yok, yiyecek yok, gaz yok, her şey kapalı. Hayvansı insanlarla ve buna göre hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı. Gallant, İsrail'den Gazze'ye su tedarikinin derhal kesilmesi için talimat verdiğini de belirtti.

2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı dar Gazze Şeridi halihazırda 2007 yılından beri uygulanan hava, kara ve deniz ablukası altında. Bölge sakinleri su ve elektrik sıkıntısının yanı sıra ilaç eksikliği ve ameliyat yapamayan doktorlarla karşı karşıya. İsrail Gazze üzerindeki hava sahasını ve kıyı şeridini halihazırda kontrol etmekte ve sınır kapılarından kimin ve hangi malların girip çıkmasına izin verileceğini kısıtlamakta.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları ise pazar gününden bu yana İsrail saldırılarında dört İsrailli esir ve onları rehin tutan üyelerinin öldüğünü açıkladı.

Cebaliye mülteci kampında düzenlenen hava saldırısında ise onlarca Filistinli katledildi ve yaralandı. Gazze'deki sağlık kurumları, son 20 yılın en zorlu koşullarıyla karşı karşıya olduklarını belirtti.

Direniş grupları ile İsrail ordusu arasındaki çatışmalar da sürüyor. Şu ana kadar en az 510 Filistinli yaşamını yitirdi, 3 bine yakın Filistinli ise yaralandı. Yaşamını yitiren İsraillilerin sayısı ise en az 800, 2 bin 240 İsrailli de yaralandı.