7 Ekim 2024 Pazartesi

İstanbul, Ankara, Bursa ve Kayseri'deki ambarlarda TİS imzalandı

İstanbul, Ankara, Bursa ve Kayseri'deki ambarlarda toplu sözleşme imzalandı. TİS ile ikramiye ve sosyal hak artışları dahil ücretlere aylık net yüzde 22 ile yüzde 36 arasında değişen oranda zam alındı.

TÜMTİS'e bağlı İstanbul, Ankara, Bursa ve Kayseri'deki ambarlarda toplu sözleşme imzalandı.

TİS ile ikramiye ve sosyal hak artışları dahil ücretlere aylık net yüzde 22 ile yüzde 36 arasında değişen oranda zam alındı. Mevcutta 4 olan ikramiyeler korunurken; bir önceki TİS'ten sonra işe giren ve 2 aylık ücret tutarında ikramiye alan sendika üyesi işçilerin ikramiyeleri 4'e çıkarıldı.

Ankara ve Kayseri'de 29-31 Temmuz 2021 tarihinde yapılan görüşmeler sonucu imzalanan TİS ile ikramiye ve sosyal haklar dahil ücretlere aylık net yüzde 22 ila yüzde 25 oranında zam alındı. Mevcutta 4 aylık ücret tutarında olan ikramiyeler korunurken; 3 aylık ücret tutarında ikramiye alan sendika üyesi işçilerin ikramiyeleri ise 4'e çıkarıldı.

Bursa'da imzalanan TİS ile ikramiye ve sosyal haklar dahil ücretlere aylık net yüzde 22 ila yüzde 25 oranında zam alındı. TİS ile mevcutta 4 aylık ücret tutarında olan ikramiye uygulamasına devam edilirken; 3 aylık ücret tutarında ikramiye alan sendika üyesi işçilerin ikramiyeleri ise 4'e çıkarıldı.

TİS'in imzalandığı toplantılara TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk'ün yanı sıra sendika merkez ve şube yöneticileri de katıldı. TÜMTİS tarafından yapılan açıklamada, "Sendikamız toplu sözleşme sürecini üyeleriyle birlikte sürdürdü. Genel üye ve temsilci toplantıları yaparak görüşmelerde gelinen süreci üyelerle paylaştı. Toplu iş sözleşmesini üyelerin tamamına yakınının onayını alarak imzaladı" dendi.

Adana, Konya ve Mersin'de bulunan ambarlarda ise TİS süreci devam ediyor.