20 Eylül 2024 Cuma

İstanbul'da gözaltına alınanlar ters kelepçeyle bekletiliyor

İstanbul'da Okmeydanı, Mecidiyeköy ve Taksim civarında yapılan eylemlerde 200'den fazla kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar 9 aracın içinde ters kelepçeli olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğünün bahçesinde bekletiliyor. Gözaltına alınanların avukatlarıyla görüşmelerine izin verilmiyor.

İstanbul'da Taksim iradesini sergileyen devrimciler, sosyalistler ve emekçi sol güçlerden 200'den fazla kişi gözaltına alındı.

Okmeydanı'nda iki ayrı eylem örgütleyen Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Özgür Genç Kadın (ÖGK), Birleşik İşçi Hareketi (BİH) ve Polen Ekoloji'den toplam 30 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, ESP İl Başkanı Hatice Deniz Aktaş, SKM Sözcüsü Tanya Kara, SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı da bulunuyor.

Ayrıca Pangaltı'da eylem yapan 5 ESP'li de gözaltına alındı.

Okmeydanı'nda eylem Devrimci Parti, Partizan (Özgür Gelecek) ve Alınteri'den de gözaltına alınanlar oldu. 

Mecidiyeköy ve Taksim civarında yapılan eylemlerde gözaltına alınanlarla birlikte 200'den fazla kişinin alındığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü bahçesinde 9 araç içinde bekletilenlere ters kelepçe işkencesi yapıldığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlarla görüşmek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne giden ÖHD ve ÇHD'li avukatlar içeri alınmadı. Gözaltındakilere ise avukatlarının gelmediği yönünde yalan bilgi verildi.