30 Eylül 2024 Pazartesi

İstanbulkart'a 'kişiselleştirme' zorunluluğu

"Usulsüz kart" denetimi adı altında taşeron işçilere mobbing uygulayan, "usülsüz kart" kullanımına kestiği cezalarla yeni rant kapısı oluşturan CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şimdi de İstanbulkart'a "kişiselleştirme" zorunluluğu getiriyor.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbulkart'a "kişiselleştirme" adı altında yeni bir uygulama başlatıyor.

Bir süredir metro, metrobüs, tramvay ve Marmaray'da "usulsüz kart" kullanımı denetimi adı altında, İstanbul'da yaşayan halk üzerinde zulüm uygulayan, Metro İstanbul'da çalışan taşeron işçilere mobbing uygulayan CHP'li belediye, "kişiselleştirme" uygulamasıyla pek çok insanı mağdur etmeye hazırlanıyor.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, İstanbulkart sahipleri "kişiselleştirme" işlemini 31 Aralık 2022'ye kadar yapmayanların kartlarını kullanamayacağını duyurdu.

Market ve mağazada kullanım, çeşitli promosyonlarla "kişiselleştirme" işlemini teşvik etmeye çalışan İBB adına BELBİM AŞ Genel Müdürü Nihat Narin açıklama yaptı. Kişiselleşmeyen kartların artık kullanılamayacağını söyleyen Narin, "Bu sayede kullanıcıların bakiyelerini koruma altına alacağız. Siz kredi kartınızı kaybettiğinizde ne yapıyorsunuz? Hemen bankayı arıyorsunuz ve engelliyorsunuz. Şimdi İstanbulkart'ta böyle bir olay yaşadığınızda rahatlıkla 153'ü arayarak oradaki bakiyenizi güvence altına alabilirsiniz" dedi.

Belediyenin çeşitli bayramlarda ücretsiz kullanım hakkı verdiği İstanbulkart'ta kişiselleştirme yapmayan bu haktan yararlanamayacak.

Bu uygulamayla yılbaşından sonra turistler ve mültecilerin bayramlarda ulaşımı ücretsiz kullanmalarını engelleyecek olan CHP'li belediye, İstanbulkart'ın mobil uygulama üzerinden ya da 153 aranarak yapılabileceğini duyurdu. Bu işlemi yapmayanlar 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren kartlarını kullanamayarak, tek kullanımlık fahiş ücretlerle ulaşım hakkından yararlanabilecek.