24 Eylül 2024 Salı

İşverene çağrı: Kapattığınız diyalog kapılarını açın

DERİTEKS, Çifçiler Ayakkabı Sanayisi’nde sendikalı olmak istedikleri için işçilerin baskı altına alınmasını protesto etti. İşverenlere seslenen DERİTEKS Teşkilatlanma Sekteri Yılmaz, kapanan diyalog kapılarının açılmasını istedi. 

Deri Dokuma ve Tekstil İşçileri Sendikası (DERİTEKS), Arnavutköy’de bulunan Çifçiler Ayakkabı Sanayisi’nde sendika üyesi olmak istedikleri için işçilerin baskı altına alınmasını sanayi önünde yaptığı basın açıklaması ile protesto etti.

"Sendika anayasal haktır, Fatih Demirkıran işçilerin tercihine saygı duy, suç işlemeyi bırak!" pankartının açıldığı eylemde; "Birlikte güçlüyüz", "Çiftçiler işçisi tercihini yaptı" dövizlerin taşındı ve  "Zafer direnen emekçinin olacak" ve "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları atıldı.

YANILMAZ: İŞÇİNİN İŞÇİDEN BAŞKA DOSTU YOK
Söz konusu işçiler olduğunda ne yasanın ne de kanunun işlemediğini belirten DERİTEKS Teşkilatlanma Sekreteri Ayhan Yanılmaz, sendika hakkının anayasal hak olduğunu ifade ederek, "Bir yandan sendika hakkı anayasal hak olarak tanımlarken bunun tüm koşullarını yerine getirseniz bile talep işçiden-emekçiden gelince herkes üç maymunu oynuyor. Hangi açıdan bakarsak bakalım tek bir gerçek ortaya çıkmaktadır. O da işçinin işçiden başka dostu olmadığı gerçeğidir" dedi.

İşverenlere seslenen Yanılmaz, "Kapattığınız diyalog kapılarını açın. Bizler işçinin de, sanayicinin de sorunlarını bilen bunları ortak paydada buluşturmayı ve herkesi fayda göreceği bir noktada uzlaşmayı bilen insanlarız. Biz bunu işçilerin iradesini yok saymadan, tarafların birbirlerinin varlığına saygı duyduğu çerçevede her şeyi konuşmaya ve çözmeye hazırız. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil, birlikte üzüm yemek" şeklinde konuştu.