22 Eylül 2024 Pazar

İsviçre'nin sokaklarında 7 bin pankart: Ses olalım!

İsviçreli kadınların, açlık grevlerine dikkat çeken "7000 pankart" eylemi başladı. İsviçre'nin sokaklarını açlık grevine dikkat çeken pankartlarla donatan kadınlar, "Direnişe sesini duyun" mesajı veriyor.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi kırmak amacıyla DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkâri Milletvekili Leyla Güven öncülüğünde zindanlar başta olmak üzere birçok merkezde kritik aşamayı aşacak şekilde devam eden açlık grevi direnişlerine uluslararası alandan destek gelmeye devam ediyor. 
 
İsviçreli ve Enternasyonalist Feminist Kadın Hareketleri, açlık grevlerindeki 7 bini aşkın tutsağın sesini duyurmak için hazırlıklarına haftalar öncesinden başladığı "7000 pankart" eylemini gerçekleştiriyor.
 
"Biz bu direniş sesini duyduk, sıra bu sesi duyurmakta" sloganıyla gerçekleştirilen eylem kapsamında kadınlar, bugün İsviçre'nin birçok kentinde açlık grevlerine vurgu yapan pankartlar asıyor. 
 
Kadınlar, uluslararası dayanışmanın büyütülmesi ve Leyla Güven ve zindanlar öncülüğünde yürütülen direnişin daha görünür kılınmasına dikkat çekmek amacıyla yaşadıkları kentlerdeki kamusal alanlara ve evlerinin balkonlarına açlık grevlerine dikkat çeken pankartlar asıyor.
 
"Bir şey olmaz demeyin, bir şey yapın" diyerek harekete geçen kadınlar, evlerinin balkonuna, iş yerlerine, köprülere, şehrin caddelerine, sokaklara, apartmanlara, tren ve tramvaylar başta olmak üzere birçok yere astıkları pankartlarla hem Öcalan üzerindeki tecride hem de bu tecridin kaldırılması için yürütülen açlık grevlerine dikkat çekiyor.
 
Birçok yere asılan farklı dillerde yazılmış pankartlardan bazılar şu şekilde: "Direnişin sesiyiz", Hakikat aşktır, aşk özgür yaşamdır, Öcalan", "Zindanların sesini duyun", "Kadınlar direnişe ses veriyor", "Leyla'ya ses olun".