6 Ekim 2024 Pazar

İTÜ öğrencileri, 10 Ekim'de yaşamını yitiren Güney Doğan'ı andı

İTÜ öğrencileri 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren Güney Doğan'ı öğrencisi olduğu İnşaat Mühendisliği bahçesinde andı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri 10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitiren İnşaat Mühendisliği öğrencisi Güney Doğan'ı fakülte içerisinde andı.

İnşaat Fakültesi orta bahçesinde bir araya gelen öğrenciler, "10 Ekim'i unutma, unutturma; Güney Doğan ölümsüzdür" yazılı pankartları ile önce IŞİD'in bombalı saldırısında yitirilen 104 kişi için saygı duruşunda bulundu. Öğrenciler ardından Güney'in sevdiği şiirleri okudu ve kısa bir açıklama yaptı. "Güney bundan 6 sene önce bizim oturduğumuz sıralarda oturuyordu" denilen açıklamada "Bizler bunun ağırlığını boynumuzda taşıyoruz. Biliyoruz ki bu katliamın sorumlularından hesabı sormanın yolu da direnişi ve dayanışmayı büyütmekten geçiyor" ifadeleri kullanıldı.

Güney Doğan'ın annesi Derman Doğan'ın "Güney'imin anısı İTÜ'de yaşasın istiyorum" sözlerini hatırlatan öğrenciler Güney'in anısının üniversite mücadelesine ışık olacağını ve İTÜ'de yaşatılacağının sözünü verdi.

Anma sırasında sık sık "Güney Doğan ölümsüzdür" sloganları atan öğrenciler, Güney Doğan'ın anısına ölümünden sonra fakülteye dikilen ağacın önüne Güney Doğan'ın resimleri ile birlikte karanfiller bırakarak anmayı noktaladı.