21 Eylül 2024 Cumartesi

Ivana Hoffmann festivaline çağrı

Tutsakların Sesi Platformu, 17 Haziran'da Duisburg'da düzenlenecek Ivana Hoffmann festivaline çağrı yaptı.

Tutsakların Sesi Platformu, bu yıl 17 Haziran'da Duisburg'da düzenlenecek Ivana Hoffmann festivaline çağrı yaptı.

Çağrı metninde Ivana Hoffmann'ın Almanya'da genç yaşta emperyalist-kapitalist sistemin insan ve doğayı sömürüsünü, halklara çektirdiği acıları gören ve buna başkaldıran enternasyonalist bir devrimci olduğu belirtildi.

"Bir tarafta asalakça yaşayan bir avuç zenginin her gün daha fazla zenginleştiğini ve sefa içinde yaşadığını, diğer tarafta işçi ve emekçilerin ne kadar çalışsalar da geçim zorluğu yaşadıklarını, yoksulluklarını gördü. Erkek egemen kapitalist sistemin kadına, LGBTİ+'lara, çocuklara yönelik her türlü şiddetine ve kadını köleleştirdiğine tanık oldu" denilen açıklamada, LGBTİ+ bir birey olan Hoffmann'ın kaynağını bu sistemden alan ırkçılık ve ayrımcılığın toplumu nasıl esir aldığını gördüğü vurgulandı.

"Ivana, tüm bu insanı ve doğayı tahrip eden saldırılara, adaletsizliklere, baskılara karşı bir süre Almanya'da mücadele ettikten sonra, IŞİD barbarlığına karşı Rojava halklarını savunmak için 2014'de Rojava'ya gitti. Enternasyonalist bir komünist olarak Rojava'da IŞİD'e karşı savaşırken 7 Mart 2015'de ölümsüzleşti" denilen açıklamada, kapitalist sistemin işçi sınıfı ve ezilenlere, faşizmin halklara azgınca saldırdığı bir süreçte Hoffmann ve onun yolunu izleyenlerin özgür ve eşit toplum mücadelesinde yol gösterici olduğu vurgulandı.

Açıklama, şöyle devam etti: "Sevgi ve umut dolu enternasyonalist devrimci Ivana Hoffmann'ın adına bu yıl 17 Haziran Cumartesi günü Duisburg'da yapılacak olan 8. Ivana Hoffmann Festivaline tüm halklarımızı, işçi ve emekçileri, gençleri, kadınları, LGBTI+'ları katılmaya çağırıyoruz."