24 Eylül 2024 Salı

İzmir KBG, direnişteki işçileri ziyaret etti

Kod 29 ile işlerinden edilen ve direnişe başlan İBB işçilerini ziyaret eden İzmir KBG, dayanışmanın önemine dikkat çekti birlikte mücadele edeceklerini kaydetti. 

İzmir Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG), güvenlik soruşturması gerekçesiyle Kod-29 ile işten çıkarılan ve "Çalışma hakkımızın gaspına izin vermeyeceğiz" sloganıyla direnişte olan İzmir Büyükşehir Belediyesi işçilerini ziyaret etti. 
 

'İŞTEN ÇIKARILMASI EMEKLERİNE, KİŞİLİKLERİNE SAYGISIZLIKTIR'
Kadınlar Birlikte Güçlü adına konuşan Nihan Akdoğan, Kod-29'un ahlak dışı bir uygulama olduğunu ifade ederek işverenlerin değil işçinin yanında olduklarını belirtti. Yandaş sınıflarının karının gözetildiğini belirten Nihan, "İzmir Büyükşehir Belediyesi nezdinde Tunç Soyer'in yaptığı hukuksuz bir davranıştır. Arkadaşlarımızı işten atmaları kendilerinin bir çıkarlarının olduğunun göstergesidir. Yoldaşlarımızın işten çıkarılması emeklerine, kişiliklerine yapılan ahlaksızlıktır. Belediyelerin Kod-29'u tanımamaları, uygulamamaları gerekirken Kod-29'u tanımaktalar" diye belirtti.

KILIÇ: DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Belediyeden 20 Ekim 2020'de Kod-29 gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını dile getiren emekçilerden Tijda Kılıç, "Bugün direnişimizin 32'nci günü. Biz güvenlik soruşturmasına ve Kod-29'a karşı direnmeye devam ediyoruz. Bir arkadaşımız geride kalmayana kadar da devam ettireceğiz. Bugün hava koşullarına rağmen Kadınlar Birlikte Güçlü bizi ziyarete geldi. Birlikte haykırdık işimizi geri istediğimizi, dayanışmanın büyüdüğü, güçlendiğini. Bir kez daha tekrarlıyorum işimize geri döneceğimize inanıyoruz herkesi bu konuda sorumluluk almaya davet ediyoruz" dedi